Amerikan şirketi borç takıp kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Amerikan şirketi borç takıp kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kazakistan'da aylardır alamadıkları maaşlarının ödenmesi için geçen ay önce açlık grevine başlayan işçiler, bir arkadaşlarının yaşamını yitirmesi ve valinin söz vermesi üzerine eylemlerini sona erdirdi. Eylemci işçilerin çalıştığı fabrikayı iki yıl önce satın alan ABD'li şirket ise, 1.5 trilyon borç bırakarak ortadan kayboldu.

Ekspres K gazetesinin haberine göre, Jambıl eyaletine bağlı Janatas kentindeki fosfor fabrikasında işçilerin bir ay önce başlattıkları açlık grevi sona erdi. Haberde, işçilerin eyleme, bir arkadaşlarının açlık grevinde iken ölmesi üzerine son verdiği belirtilirken, eyalet valisinin işçi borçlarının ödeneceği vaadinin de eylemin sona ermesinde etkili olduğu kaydedildi.

Haberde ayrıca, söz konusu fabrikanın özelleştirme kapsamında iki yıl önce Amerikalı IBI Trade Corporation şirketine satıldığı belirtilirken, söz konusu şirketin büyük bir borç bırakarak ülkeden kaçtığı da kaydedildi. Habere göre söz konusu şirketin sadece işçilere olan borcu 500 milyon Tenge'yi (1.5 trilyon TL) aşıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!