Amerikan popstarı başkanlardan daha çok oy aldı

Güncelleme Tarihi:

Amerikan popstarı başkanlardan daha çok oy aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2006 00:00

American Idol yarışmasının birincisi Taylor Hicks tam 63 milyon kişinin oyuyla belirlendi. ABD tarihinde bu kadar oy almış başkan yok.

BEŞİNCİ sezonunda artık ABD’de bir çılgınlık haline gelen "American Idol" yarışmasını 29 yaşındaki beyaz saçlı ve yetenekli şarkıcı Taylor Hicks kazandı. Oyların belli olmasından sonra, sunucu Ryan Seacrest, Hicks’in, 22 yaşındaki çekici güzel Katharine McPhee’yi yendiğini açıklarken, 63 milyondan fazla Amerikalı izleyicinin telefon ya da mesaj yoluyla sonucu belirlediğini söyledi. Seacrest, ABD siyasi tarihinde, hiçbir başkan adayının bu kadar oy toplayarak Beyaz Saray’a seçilemediğini duyurdu. Şarkı yarışmasının finalinde, Prince, Toni Braxton ve Mary J. Blige gibi ünlü sanatçılar da sahneye çıktı.

Ritme uymayan danslar yaparak şarkı söylemeyi tercih eden Hicks, daha ilk eleme gününde, müzik prodüktörü Simon Cowell’den "Senin hiç şansın yok" lafını işitmişti. Cowell, Hicks’i, kızının düğününde sarhoş olan bir babaya benzetmişti. Ancak, milyonlarca izleyici son derece yetenekli şarkıcıları elerken Hicks’i finale ve sonuçta da birinciliğe taşıyarak beşinci "American Idol" yaptı. Hicks ve McPhee’ye birer spor araba hediye edildi. Gürültülü ve kötü barlarda şarkıcılık yaparak bu noktaya gelen Taylor Hicks, ayrıca, bir milyon dolarlık bir albüm anlaşmasına da imza atacak. İki şarkıcının da üstün yetenek sergilemesi, sonucun açıklandığı gecedeki izleyici sayısını 60 milyona yaklaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!