Altın Ayı için 18 film yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Altın Ayı için 18 film yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 09:46

Berlin Film Festivali Berlinale, 9-19 Şubat arasında yapılacak. 67’nci kez düzenlenecek festivalde Altın Ayı için 18 film yarışacak. Festival, Avrupa caz müziğinin öncülerinden gitarist Django Reinhardt’ın hayatını anlatan ‘Django’ ile açılacak.

Haberin Devamı

BERLİNALE’nin direktörlüğünü 2001 yılından beri sürdüren Dieter Kosslick, festivalin açılışını ünlü gitarist Django Reinhardt’ın hayatını anlatan Fransa yapımı ‘Django’ filmi ile yapacaklarını duyurdu. Berlinale’de daha önce yapımcı ve senarist olarak yer alan Fransız Yönetmen Etienne Comar’ın çektiği filmde Django Reinhardt’ın Nazilerden kaçışı ve müzik hayatı konu ediliyor. Kosslick, “Filmde Django Reinhardt hayatı etkileyici ve sürükleyici bir şekilde anlatılıyor. Ailesine yapılan korkunç muamele ve sürekli kaçış halinde olmasına rağmen müzikten hiç kopmayan önemli bir sanatçı” dedi.

NAZİLERDEN HEP KAÇTI

Avrupa caz müziğinin öncüsü ve kendisinden sonraki birçok müzisyeni etkileyen Django Reinhardt, 1910 yılında Belçika’da doğdu. Roman kökenli olduğu için ailesiyle birlikte Nazilerin hışmına uğradı. Sürekli kaçmak zorunda kaldı. Kaldığı karavanın yanması üzerine yaralandı. Sol elinin yüzük ve serçe parmağını yangında kaybetti. Buna rağmen müzikten kopmadı.

Haberin Devamı

Altın Ayı için 18 film yarışacak

JÜRİ BAŞKANI VERHOEVEN

Filmde Django Reinhardt’ı Reda Kateb canlandırıyor. Yönetmen Etienne Comar ve Alexis Salatko filmin senaryosunu yazdı. Filmde Django Reinhardt’ın eserlerini Hollandalı caz grubu ‘Rosenberg Trio’ yaptı. Büyük Jüri’nin başkanlığını bu yıl Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!