Almanya’nın en sıcak bölgesini hiç gezdiniz mi?

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın en sıcak bölgesini hiç gezdiniz mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 19:53

Almanya’nın güney batısında İsviçre ve Fransa sınırındaki Freiburg, ülkenin en sıcak köşesi. ‘Karaormanlar’ın başkenti kabul edilen Freiburg, çevre korumacılığının önde gelen merkezlerinden... Bu yüzden ‘Yeşil Kent’ olarak da biliniyor. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Freiburg, Güney Almanya’ya yönelik seyahatlerin başlangıç noktası olabilir.

Haberin Devamı

Almanya’nın en sıcak bölgesini hiç gezdiniz mi

FREIBURG gezisi için en az iki gün ayırmak iyi olur. İlk gün kentin tarihi merkezine yapılacak tur, ikinci gün de kentin müzelerine, diğer kültürel sunumlarına ve alışverişe ayrılabilir. Kentin yakın çevresine, Karaormanlara ya da çok yakındaki Fransa ve İsviçre kentlerine yönelik geziler de geceleme Freiburg’da olmak üzere planlanabilir.

Freiburg turuna ünlü Münster Kilisesi’nden başlamak en iyisi. İnşaatı 1200’li yıllarda başlayan ve tam olarak 1513’de bitirilen gotik kilisenin 116 metre yüksekliğindeki kulesi halen Hıristiyan dünyasının en güzel kilise kulesi olarak tarihe geçmiş. 33 basamağı göze alanlar, yapımı 1340’da tamamlanan kulenin en tepesine çıkıp, kente ve bir taraftan Karaormanlara, diğer taraftan İsviçre Alplerine doğru uzanıp giden manzaranın keyfini varabilir. Kilise içindeki vitrayların ya da ana girişteki kabartmalara dikkatli bakıldığında, hepsinin dini içerikte olmadığı, yapıldığı döneme ilişkin tasvirler oldukları görülüyor. Bunlar arasında en ilginci Şeytan’ı dua ederken gösteren bir kabartma. Kuruluşundan uzun yıllar sonra katedral statüsü de alan kiliseleriyle bu kabartma Freiburgluların övünç kaynağı.

KENT PAZARI

Haberin Devamı

Ortasında kilisenin yer aldığı büyük meydan yüzyıllardır kent pazarı olarak kullanılıyor. Her iş günü burada kurulan pazarın en kalabalık ve canlı halini yaşamak için en iyi gün cumartesi. Meydanın güney tarafında bir pazarda olabilecek her şey satılıyor, kuzey tarafı ise bölgenin köylülerinin kendi ürünlerini satışa sunduğu standlara ayrılmış. Burada Karaormanlar ve Ren Vadisi’nden çeşitli meyvelerin, bunlardan üretilmiş yiyeceklerin, içeceklerin çeşit çeşit reçellerin, pastaların tadına bakmak mümkün.

ŞARAP FESTİVALİ

Münster Meydanı, her yıl temmuz ayında Freiburg’un geleneksel şarap festivaline de ev sahipliği yapıyor. Almanya’nın en geniş üzüm bağlarına sahip olan bu bölgede üretilen şarapların tadına bakmak için festivali beklemeye gerek yok. Meydanın batısındaki eski askeri karakol binası Alte Wache, Baden şaraplarının tüm çeşitlerini bir araya getiren bir şarap müzesi gibi. Şarap tadımı için ideal bir adres.
Çevredeki kafeler ve restoranlar, meydana bakan teraslarıyla mola vermek için en uygun mekanlar. Örneğin tarihi restoranlardan Ganter Brauereiausschank’a uğranırsa, geleneksel bölge mutfağını, buranın kendi birası (Ganter Bier) eşliğinde denenmesi tavsiye edilir.

Haberin Devamı

ERASMUS’UN EVİ

Tura Belediye Sarayı Meydanı (Rathausplatz) üzerinden devam edilebilir. Büyük mağazalara ev sahipliği yapan alışveriş caddesi Kaiser-Joseph-Strasse’ye açılan bir sokak (Fransiskanergasse) üzerinden Belediye Meydanı’na giderken, kentin tarihindeki en tanınmış sakininin iki yıl yaşadığı Haus zum Walfisch’in önünden geçiliyor. Rönesans döneminin ünlü ustalarından Rotterdamlı Erasmus, 1529’da yerleştiği evi, karşıdaki kilisenin çanının sesinden rahatsız olduğu için iki yıl sonra başka bir eve taşınmış. Şimdi banka olarak olarak kullanılan binanın içini iş saatlerinde gezmek mümkün.

MC DONALD’S KULESİ

Freiburg’ın tarihi merkezinin çevresinde 5 kule var. Günümüzde ünlü Amerikan fast food restoranına mekan olduğu için Mc Donald’s Kulesi olarak da bilinen St. Martin Kulesi bunların en önemlisi. Ortaçağda hapishane olarak kullanılan kulenin en son sakini 1599’da cadılık suçlamasıyla işkenceyle sorgulanıp, ardından yakılarak öldürülen bir kadın.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN EN ESKİSİ

Kent merkezindeki tarihi Zum Roten Bären Oteli’nin (Kızıl Ayı’nın Yeri) restoranı akşam yemeği için uygun bir mekan olabilir. Burası resmen Almanya’nın en eski hanı. Karaormanlar mutfağı ve Baden şarapları mükemmel. Binanın zemin katlarındaki şarap mahzenlerine inip, yaklaşık 1000 yıllık temelinden izleri yakalamak mümkün.

KENTE TEPEDEN BAKIN

Freiburg turuna 1284 metre yükseklikteki Schauinsland ziyareti de eklenebilir. Kent merkezinden kısa bir yolculuktan sonra her gün 09.00-18.00 arasında çalışan teleferikle çıkılabilen zirvedeki kuleden hem kente yukarıdan bakmak, hem de sadece Karaormanları değil, İsviçre Alplerini’nin doyulmaz manzarasının keyfine varılabilir.

Haberin Devamı

BİR BİLETLE BEŞ MÜZE

Alışveriş için adres kent merkezindeki Kaiser-Joseph Caddesi’ndeki mağazalar yeterli olabilir. Bölgenin ünlü antikacılarına da buradan yürüyerek ulaşmak mümkün. Freiburg, özellikle komşu ülkeler İsviçre ve Fransa’nın sakinleri için çekici bir alışveriş merkezi.
Yine buradan kısa sürede ulaşılabilecek kent müzelerine yapılacak ziyaretlerle, seyahatin kültürel boyutu derinleştirilebilir. Kentin en önemli müzesi Augustiner’de 2010 yılında yeniden düzenlenen Ortaçağ sanat koleksiyonunu görmek mümkün. Zamanı olanlar 6 euro vererek alacakları günlük biletle, kentin hepsi birbirine oldukça yakın beş müzesini birden (Kent Tarihi, Çağdaş Sanatlar, Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi) gezebilir.
Freiburg’la başlayan Güney Almanya seyahatine birkaç saat uzaklıktaki Stuttgart’la devam edilebilir.

Haberin Devamı

KENT MERKEZİ TRAFİĞE KAPALI

Freiburg’da kentin tarihi merkezi otomobil trafiğine kapalı. Kent için gezi turunu yürüyerek ve zaman zaman tramvaya binerek gerçekleştirmek mümkün. Ayrıca bisiklet kiralayarak ya da taksi-bisikletlerle kent içi ve çevresi gezilebilir. Kent içindeki uzak mesafelere ya da kent çevresindeki tarihi ve doğal zenginliklere ulaşabilmek için metro ya da belediye otobüslerinden yararlanılabilir.
Toplu taşıma sistemiyle ilgili bilgi edinmek için:
www.vag-freiburg.de
Bisiklet kiralamak için:
www.freiburgbikes.de, www.rad-ikal.com
Taksi-bisiklet için:
www.fahrradtaxi-freiburg.de

KONAKLAMA İMKANLARI ÇOK GENİŞ

Freiburg 50’ye yakın oteli, hostelleri, pansiyonları ve apart-otelleriyle, kent çevresindeki kamping olanaklarıyla her yıl Almanya içinden ve dışarıdan bir milyonu aşkın turiste geceleme olanağı sağlıyor.
Başta tarihi kent merkezindekiler olmak üzere çok sayıda lokanta ve cafeler bölgeye özgü mutfaklarıyla turistleri bekliyor. Tabii ılıman iklim nedeniyle birçoğunun misafirlerini açık havada ağırlama olanağı olduğunu da eklemek gerek.
* Akıllı telefon kullananlar geliştirilmiş olan şehir rehberi aracılığıyla (bluespot Freiburg City Guide), sadece konaklama konusunda değil, kentin sunduğu tüm kültürel, turistik olanaklardan, alışverişe kadar çeşitli bilgilere ulaşabilir.

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Turizm Enformasyon
Rathausplatz 2-4
79098 Freiburg
Tel: + 761 3881-880

TC Stuttgart Başkonsolosluğu
Kernerplatz 7, 70182 Stuttgart
Tel: +49 711 16667 530
www.stuttgart.bk.mfa.gov.tr

TC Frankfurt Başkonsolosluğu
Kennedyalle 115-117, 60596 Frankfurt am Main
Tel:¬ +49 69 713 773
www.frankfurt.bk.mfa.gov.tr
Konsolosluk Çağrı Merkezi
+49 30 30 807090

Polis: 110

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!