Almanya'nın en büyük eyaletinde halk sandığa gitti

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın en büyük eyaletinde halk sandığa gitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 15:07

Almanya'nın 18 milyon nüfusuyla en kalabalık eyaleti olan ve en fazla Türk'ün yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) eyalet meclisi seçimleri yapılıyor.

Yerel saatle 18.00'de oy sandıklarının kapatılarak ilk tahminlerin alınacağı ve yaklaşık 100 bin Türk kökenlinin oy kullanma hakkı bulunduğu seçimlerde, 28 Türk kökenli aday da milletvekilliği için yarışıyor.

Yeşiller Partisi listesinden 22. sıradan aday olan Arif Ünal, oyunu sabah saatlerinde Poll semtindeki Janusz-Korczak İlkokulunda, eşi Hamidiye Ünal ile birlikte kullandı.

Ünal, oyunu kullandıktan sonra kendisini bekleyen Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, yorucu ve uzun bir seçim kampanyasının ardından bugün oyunu kullandığını ve seçileceğini ümit ettiğini söyledi.

Söz sırasının artık seçmende olduğunu ifade eden Ünal, seçim sonuçlarının Almanya'da yaşayan herkes ve özellikle de göçmenler için hayırlı olmasını diledi.

Yaklaşık 13 milyon 500 bin seçmenin bulunduğu eyalette, 25 parti yüzde beşlik oy barajını aşarak meclise girebilmek için çaba harcıyor.
Seçimlere ilk kez, Türkler tarafından kurulan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG) de katılıyor.

Seçimlere katılan Türk kökenli adaylar şunlar:

Sol Parti: Zeki Gökhan (Rhein-Erft), Şengül Şenol (Köln), Özlem Alev Demirel (Köln), Serdar Ağıt Boztemur (Mettmann), Zeynep Biçici (Oberhausen), İsmail Soy (Essen), Ali Atalan (Münster), Hamide Akbayır (Hagen), Yasin Kurt (Maerkische Kreis), Funda Öztürk (Ennepe Ruhr Kreis).
Sosyal Demokrat Parti (SPD): İbrahim Yetim (Moers- Neukirchen), Serdar Yüksel (Bochum-Wattenscheid), Tayfun Keltek (Köln), Nuri Ayaz (Paderborn).
Yeşiller Partisi: Arif Ünal (Köln), Ali Baş (Ahlen).
Hristiyan Demokrat Birlik (CDU): Efkan Kara (Köln).
Hür Demokrat Parti (FDP): Betül Cerrah (Duisburg).
Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG): Haluk Yıldız (Bonn), Hamit Çiçek (Köln), Canan Azak (Herdecke), Fatih Asut (Burscheid), Neşat Cin (Witten), Asuman Boyracı (Bonn), Eyüp Akman (Bonn), Süleyman Altun (Hürth), Adem Akyüz (Hürth), Mehmet Cambaz (Seeberg).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!