Almanya'dan İstanbul'a uzman ekip

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan İstanbula uzman ekip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 16:42

Almanya, Sultanahmet saldırısına ilişkin soruşturmaya yardımcı olunması için İstanbul'a uzman ekibi gönderdi.

Haberin Devamı

Associated Press'in haberine göre, Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, 10 Alman vatandaşının öldüğü saldırıyla ilgili soruşturma için bugün İstanbul'a geldiğini söyledi.

Dimroth, ABD'deki FBI'a karşılık gelen Alman Federal Kriminal Polis Teşkilatı'ndan (Bundeskriminalamt-BKA) uzmanların, Türk yetkililere destek vereceğini söyledi.

Dimroth, saldırının arkasında IŞİD'in olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, böyle tahminlerde bulunmak için "çok erken" olduğunu söyledi.

ALMAN BAKAN İSTANBUL'DAN AYRILDI
Öte yandan Sultanahmet'te meydana gelen bombalı saldırının ardından bölgede inceleme yapan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir görüşme yapan Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere İstanbul'dan ayrıldı. DHA'nın haberine göre, özel bir uçakla saat 16.30'da beraberindeki heyetle birlikte Almanya'ya dönen Alman İçişleri Bakanı Maiziere'yi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş uğurladı. 

Haberin Devamı

Almanyadan İstanbula uzman ekip

TÜRK HEYETİ DE LUDWIGSHAFEN'A GİTMİŞTİ
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde, Şubat 2008'de Türklere ait bir binada çıkan yangında dokuz Türk hayatını kaybetmişti. Olayın ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine, yangına ilişkin soruşturmaya Türkiye'den giden uzmanlar da katılmıştı. Yurtdışında yaşayan Türklerden sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Emniyet'ten dört görevli ile birlikte olay yerine giderek Alman polisi ile beraber çalışmıştı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!