Almanya’dan İran’a cimnastik çemberi çevirerek gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan İran’a cimnastik çemberi çevirerek gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 12:14

Barış mesajı vermek için geçen yıl dev çemberle Almanya’dan yola çıkan İranlı cimnastikçi Shahin Tivay Sadatolhosseini, 7 bin kilometre yol yürüyerek İran’a ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’dan 11 ay önce yola çıkan İranlı cimnastikçi Shahin Tivay Sadatolhosseini, Çekya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan rotasını takip ederek Dereköy Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. 44 yaşındaki Sadatolhosseini, içine eşyalarını koyduğu ve hamak asıp uyuduğu iki metre çapındaki cimnastik çemberini çevirerek Çerkezköy’e ulaştı. Sadatolhosseini, 13 yaşında siyasi nedenlerle ayrıldığı İran’ı görmek için yıllar sonra çemberiyle yola çıktığını söyledi. Cimnastik öğretmeni olduğunu, 31 yıldır annesi ve kardeşiyle Almanya’da yaşadığını anlatan Sadatolhosseini, barış mesajını vermek istediğini belirtti.

Almanya’dan İran’a cimnastik çemberi çevirerek gidiyor

Haberin Devamı

BARIŞI SESLENDİRİYORUM

İnsanlarla tanışmanın seyahatindeki en motive edici durum olduğunu anlatan Sadatolhosseini, şunları söyledi: “Ailem, amcalarım, halalarım, dayılarım, açıkçası İran’da bulunan tüm akrabalarımın yanına yürüyerek gitmeyi tercih ettim. Yürürken de barışı seslendiriyorum, dünyanın her yanında barış olsun istiyorum, sohbet ettiğim insanlarla barışın güzelliğini konuşuyoruz. İyilikler dillene dillene daha çok alana yayılacak, bunu hissediyorum.”

HEM YATAK HEM BAGAJ

Almanya’da çok sayıda Türk arkadaşı olduğu için Türk halkının misafirperverliğini iyi bildiğini belirten Sadatolhosseini, “Türkiye’nin dünyaya nam salan misafirperverliğine ülkeye girer girmez şahit oldum” dedi.
Yaklaşık 2 bin kilometrelik yolculuğu sırasında çok fazla sıkıntı çekmediğini anlatan Sadatolhosseini, insanların çemberine kendisinden daha çok ilgi gösterdiğini söyledi. Sadatolhosseini, “Trafikte zorluklar yaşamama neden olan çemberimi hem yatak hem de bagaj olarak kullanıyorum. Çerkezköy’de sosyal medya üzerinden tanıştığım Özgür Kaya’ya misafir oldu. Bu yolla tanıştığım pek çok dostum yardımlarını esirgemedi” dedi.
Sadatolhosseini, İstanbul’da 10 gün konakladıktan sonra Gürcistan ve Azerbaycan’dan geçerek İran’a ulaşmayı hedeflediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!