Almanya'da Zika virüsü alarmı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Zika virüsü alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 15:46

Brezilya’da ortaya çıkan ve dünyaya yayılmaya başlayan Zika virüsü, Almanya’yı da alarma geçirdi.

Haberin Devamı

Federal Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre; Almanya’da geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Zika virüslü 5 vaka tespit edildi. Hastalığın hangi şehirlerde görüldüğü konusunda ayrıntı verilmedi.

Uzmanlar şu ana kadar ortaya çıkan Zika virüsü olaylarının seyahat edenler tarafından Almanya’ya taşındığına dikkat çekerken, hastalığın yayılmasına neden olan Sarı humma sivrisinek türlerinin Almanya’da görülmediğine vurgu yapıyor.

Hastalığı yaydığı belirtilen bir diğer sivrisinek türü olan Asya kaplan sivrisineğinin ise, sadece Almanya’nın güneyinde belirli noktalarda ve çok ender olarak görüldüğü için şu aşamada Zika virüsünün Almanya’da yayılma riskinin olmadığına vurgu yapılıyor.

Ancak yıllar içerisinde Asya kaplan sivrisineğinin Almanya’da da yayılması durumunda hastalığın Almanya için de tehlike oluşturma riskinin bulunduğu hatırlatılıyor.

Özellikle hamile kadınlar açısından risk oluşturan Zika virüsü, gebelik döneminde bebeğin beyin gelişimi yavaşlatarak, doğan bebeklerin başlarının normalden küçük olmasına yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Amerika kıtasında bu yıl içerisinde 3-4 milyon kişinin Zika virüsüne yakalanabileceği uyarısında bulunmuştu.




BAKMADAN GEÇME!