Almanya'da intihar saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada intihar saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 01:20

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'ndeki Ansbach kentinde, 27 yaşındaki bir Suriyeli, üzerindeki bombayı patlatarak kendini öldürdü. Patlamada 12 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Ansbach kentindeki bir barın önünde yaşanan patlamada, bombanın kasıtlı bir şekilde patlatıldığını düşündüklerini söyledi.

Herrmann, failin 2 bin 500 kişinin eğlendiği müzik festivalini hedef aldığını ancak bunu başaramadığını belirtti.

İlk belirlemelere göre saldırganın, iki yıl önce Almanya'ya gelen ve iltica başvurusu yapan 27 yaşındaki bir Suriyeli olduğunu ifade eden Herrmann, bu kişinin iltica talebinin bir yıl önce reddedildiğini açıkladı.

Almanyada intihar saldırısı

İKİ KEZ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ
Herrmann, saldırganın uzun zamandan beri Ansbach kentinde sınır dışı edilmesinin ertelenmesi kapsamında verilen geçici oturma izni ile Almanya'da kalabildiğini belirterek, olayın terör saldırısı olup olmadığını da araştıracaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Söz konusu kişinin geçmişte iki kez intihar etmeyi denediğini ve bundan dolayı psikiyatri kliniğinde muayene olduğunu anlatan Herrmann, "Bu kişinin intihar etmek mi yoksa başka insanları ölüme götürmek mi istediğini bilmiyoruz. Bunu gelecek günlerde açıklığa kavuşturmamız lazım" diye konuştu.

Şans eseri daha fazla insanın zarar görmediğini dile getiren Herrmann, bu olayın arka planını aydınlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Almanyada intihar saldırısı

Suriyeli bombacı, patlayıcıyı bu çantada taşıdı.

FESTİVALE GİREMEDİ
Ansbach Emniyet Müdürü Roman Fertlinger de failin, bileti olmadığı için müzik festivaline gidemediğini ve burada geri çevrildiğini söyledi.

Patlayıcı maddenin içinde metal parçacıklarının bulunduğu yönünde emarelerin olduğunu ancak bunların nereden getirildiğinin araştırılması gerektiğini ifade eden Fertlinger, olay yerinin incelenmesinin birkaç gün süreceğini kaydetti. Fertlinger, failin üzerinden çıkan cep telefonunun da inceleneceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Saldırganın öldüğü patlamada üçü ağır olmak üzere 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!