Almanya'da başarılı öğrencilere ödül

Güncelleme Tarihi:

Almanyada başarılı öğrencilere ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 11:34

Almanya'nın Frankfurt kentindeki Betül Kurt ve Faruk Musa Alp adındakı iki öğrenci liseyi tam puanla bitirerek ailelerini sevince boğdular. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da başarılı öğrencilere birer tablet hediye etti.

Haberin Devamı

Frankfurtlu Faruk Musa Alp ile Betül Kurt, liseyi tam puanla bitirdi. Başkonsolos Mustafa Çelik başarılı öğrencileri, Büyükelçi Karslıoğlu’nun gönderdiği tabletle ödüllendirdi.

Türk öğrencilerin öne geçmesini çok önemsediğini belirten Başkonsolos Çelik, “Büyükelçimizin hediyesi tabletler güzel bir motivasyon olacaktır. Gelecek nesillerde daha çok benzer örnekler görebileceğiz. Umudumuz, her zaman gençliktedir. Gençlerimiz en değerli varlığımız. Anne ve babalar mümkünse çocuklarının liseye gitmeleri yönünde katkıda bulunmalı. Okulun, öğretmenin de katkısı olacaktır fakat anne ve babanın katkısı bambaşka” dedi. 

Dietzenbach Heinrich Mann Lisesi’ni 1.0 not ortalaması ve birincilikle bitiren Faruk Musa Alp, Darmstadt Teknik Yüksek Okulu Fizik Bölümü’nde eğitime başladı.

Uzay bilimini çok merak ettiğini belirten Alp, “Okulda matematik ve fizik derslerim çok iyiydi. İkisi arasında tercih yapmak durumunda kaldım. Atom enerjisi ve uzay bilimini çok merak ediyorum. Branşımda uzmanlaşmak istiyorum” dedi.

1.1 not ortalamasıyla liseyi bitiren Betül Kurt, tıp eğitimine başladı. Almanya’da Türk toplumunun kendi dillerinde hizmet veren doktorlara ihtiyacı olduğunu belirten Kurt ise “Lisenin ilk yıllarından itibaren tıpa ilgim vardı. Henüz bir branş seçmedim. Öncelikle genel tıp eğtimi almak, ardından bir bölüm seçmek istiyorum. Eğitimimin bir, iki sömestresini İngiltere, ABD veya Türkiye’de tamamlayabilirim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!