Almanya’yı kızdıran kitap

Güncelleme Tarihi:

Almanya’yı kızdıran kitap
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 00:00

Geçen yıl “Türkiye ve Ortadoğu’dan gelen göçmenler yüzünden tüm Almanya’nın zeka ortalaması düşüyor” dediği için tepki çeken, ancak hakkında dava açılmasına rağmen görevinde kalan Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin, yeni kitabı daha piyasaya çıkmadan ortalığı karıştırdı. Irkçı yaklaşımını sürdüren Sarrazin bu kez kendi partisi de dahil daha geniş bir kesmin tepkisini çekti.

Aynı zamanda Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi olan ve geçen yıl Merkez Bankası’ndaki bazı yetkileri kısıtlanan Sarrazin’in “Almanya Kendisini Yok Ediyor” adlı kitabı 30 Ağustos’ta piyasaya çıkacak.

Kitabın Alman basınına sızan bazı paragraflarından en çok tepki çekenler şunlar:

Kontrol altında tutulamayan göç tarihin her döneminde devlet yapısını tehlikeye soktu ve toplumun istikrarını bozdu.

Bugün Avrupa’daki Müslümanlar arasında suç olaylarına ve terör eylemlerine katılanların sayısı artıyor.

Müezzin sesi istesem

Almanya’da bir ordu dolusu uyum sorumluları, saf politikacılarla ele ele verip, olup bitenleri güzel göstermeye, sorunları örtbas etmeye çalışıyor.

Alman toplumunun da kendi kültürünü ve geleneğini koruma hakkı var. Almanya’ya kimlerin göçmen olarak alınacağı tartışmasından kaçınılmaması gerek. Ben kendi ülkemizde yabancı olmamızı istemiyorum. Müezzin sesi duymak istersem Şark ülkelerine giderim.

SPD’den ihraç edelim

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Sarrazin’in “ülkede yaşayan insanları kırmaya yönelik söylemlerinin” Başbakan Angela Merkel’i de kaygılandırdığını söyledi.

Genel Başkan Sigmar Gabriel (SPD): Sarrazin’i partiden ihraç etmeyi düşünmeliyiz.

Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir: Beni endişelendiren Sarrazin’in savundukları değil, Alman toplumunun çoğunluğunun da Sarrazin gibi düşünmesi. ‘Sarrazin kötü’ demekle olmuyor. Türk toplumu olarak daha başarılı olmalıyız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!