Almanya, terör kurbanlarını andı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 16:27

Almanya, geçen yıl 19 Aralık’ta Berlin’deki noel pazarına yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 12 kişi için anma töreni düzenledi. Törene, kurban yakınları, vatandaşlar ve devletin zirvesi katıldı.

Haberin Devamı

BERLİN’de noel pazarına TIR’la yapılan terör saldırısının üzerinden bir yıl geçti. Saldırıda, 12 kişi hayatını kaybetmiş, çoğu ağır 100 kişi de yaralanmıştı. Başkent Berlin’de saldırının birinci yılında ölenler için anma töreni düzenlendi. Törene, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Başbakan Angela Merkel, Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Saldırının yaşandığı Breitscheidplatz Meydanındaki Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi önünde, ölen 12 kişi için bir anıt açıldı. Anıtta, basamaklardan aşağıya inen 17 metre uzunluğundaki altın renkli yarık, kurbanlarda ve ailelerinde açılan derin yarayı simgeliyor. Kilise basamaklarında ise kurbanların isimleri yazıyor. Olayın yaşandığı meydan beyaz güller ve çiçeklerle donandı.

Haberin Devamı

Almanya, terör kurbanlarını andı

SİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Steinmeier, kurban ailelerine seslendi: “Sizi olup bitenle yalnız bırakmayacağız. Bundan emin olun. Bu saldırı hiç olmamalıydı. Devletin, sizin aile fertlerinizi koruyamamış olması çok acı verici” dedi.
Adalet Bakanı Heiko Maas da hükümetin kurban aileleriyle yeterince ilgilenmemesinden dolayı özür diledi. Başbakan Merkel ise pazartesi günü kurban ailelerini başbakanlıkta kabul ederek, kendilerine daha fazla destek ve gelecek yıl tekrar buluşma sözü verdi.

NEFRET TOHUMLARI EKMEYELİM
anma töreni öncesinde kilisede bir ayin düzenlendi. Piskopos Markus Dröge, “Bu yarayla yaşamak zorundayız. İnsanlar hayatlarını, sağlıklarını kaybettiler. Bazıları ömür boyu bakıma muhtaç kaldı. Bu tür olayların kalplerde şiddet ve nefret tohumları ekmesine izin vermeyelim” dedi.
Terörist Anis Amri, Polonyalı TIR şoförünü öldürdükten sonra ele geçirdiği TIR’ı noel pazarında insanların üzerine sürmüştü. Olay yerinden kaçmayı başaran Anis Amri, İtalya’da polisle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!