Almanya: Saldırı haberleri spekülatif

Güncelleme Tarihi:

Almanya: Saldırı haberleri spekülatif
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2010 14:57

Alman Federal Suç Dairesi (BKA) Başkanı Jörg Ziercke, Federal Meclis binasına terör saldırısı planlandığına ilişkin haberlerin "son derece spekülatif" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ziercke, Hamburg kentinde düzenlediği basın toplantısında, "Bu haberlerle somut bir saldırı yapılacağı izlenimi yaratılıyor. Ama durum böyle değil. Basın yayın organlarının neyi yayınlayıp, neyi yayınlamaması konusunda belirli bir sınır olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Der Spiegel" dergisinde, "Reichstag" adı verilen Alman Federal Meclis binasına terör saldırısı düzenleneceği ve saldırıyı planlayanların Almanya'da bulunduğu haberinin yayımlamasından sonra kendilerine çok sayıda soru ulaştığını ve bir basın toplantısı düzenlemeye karar verdiğini ifade eden Ziercke, "Saldırı düzenleneceği yönündeki haberler son derece spekülatif" dedi.

Ziercke, bazı şüpheli kişiler hakkında soruşturma ve araştırmaların devam ettiğini ifade ederek, "Ancak bunlar açık bir şekilde kamuoyunda gündeme getirilmemeli. Kaynak ve araştırmalar tehlikeye sokulmamalı. Bu tür haberler, soruşturmaları tehlikeye sokabileceği gibi vatandaşların büyük bir paniğe kapılmalarına da yol açabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Jörg Ziercke, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin terör saldırıları düzenleneceği yönünde somut bulgular olduğu şeklindeki açıklamasının ardından, ülkede güvenlik durumuyla ilgili bir değişiklik olmadığını da sözlerine ekledi.

"Der Spiegel" dergisi, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu teröristlerin, Federal Meclis binasında katliam yapmayı planladığını yazmıştı. Tagesspiegel gazetesi de söz konusu Türk'ün, Afganistan'da 2008 yılında 2 Amerikan askerinin ve 2 Afganlının öldüğü intihar saldırısını gerçekleştiren Cüneyt Çiftçi'nin arkadaşı olduğunu iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!