Almanya Dışişleri Bakanı'ndan Tacikistan ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Almanya Dışişleri Bakanından Tacikistan ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 14:56

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Tacikistan'da - Steinmeier, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Orta Asya ülkeleri gezisinin son durağı olan Tacikistan'a geldi. Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe’deki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Rahman, görüşmede yaptığı konuşmada Almanya'nın AGİT dönem başkanlığı sırasında hayata geçirmeyi hedeflediği amaç ve vazifelerini ülkesinin tam olarak desteklediğini kaydederken, AGİT bölgesinde güven ve güvenlik ruhunu canlandırılması için gereken her şeyi yapacağını dile getirdi.

Rahman, ayrıca Almanya'nın ülkesindeki çevre ve ulaştırma projelerine sağladığı katkı ve destekten dolayı Steinmeier'e teşekkür etti.
Açıklamada, Rahman ve Steinmeier'in görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektifleri ile AGİT ve diğer uluslararası kuruluşlar çerçevesindeki işbirliği meselelerini ele aldığı belirtildi. Görüşmede, tarafları ilgilendiren güncel ve uluslararası meseleler de gözden geçirilirken, bu çerçevede bölgesel güvenlik ve istikrar, Orta Asya bölgesi ve Afganistan'daki durum, terör ve yasa dışı suçlarla mücadele meselelerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Görüşmede su kaynakları, enerji, ulaşım, transit ve çevre koruma alanlarındaki bölgesel meselelerin ele alındığı, ayrıca Almanya ve Tacikistan arasındaki bilim, kültür ve sağlık alanlardaki işbirliğinin daha da arttırılması konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!