Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Avusturya’da

Güncelleme Tarihi:

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Avusturya’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 10:31

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Viyana’da Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile görüştü.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Steinmeier, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen tarafından Viyan Hofburg Sarayı’nda askeri törenle karşılandı. Bellen, mevkidaşı Steinmeier ile sarayda ikili görüşme gerçekleştirdi. Heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Avrupa Birliğinin (AB) bütünlüğü, Balkan ülkelerindeki gelişmeler, sığınmacı sorunu ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin ele alındığını söyledi.
Gazetecilerin Avusturya-İtalya sınırında bulunan Brenner sınır kapısına ilişkin sorusu üzerine Bellen, “Brenner sınır kapısının Avrupa Birliği, Avusturya ve Şengen bölgesi için sembolik bir anlamı vardır. Brenner, bizim için sınırları olmayan birleşmiş Avrupa’nın sembolü. Brenner sınır geçişinin kapatılması söz konusu değil. Her iki ülkenin güvenlik güçleri yakın işbirliği içinde hareket ediyor” dedi.

Haberin Devamı

BÜTÜNLÜK İÇİNDE HAREKET EDİLMELİ

Balkan bölgesinde dengelerin çok kırılgan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Steinmeier ise şunları söyledi: “Batı Balkanlar’daki her bir ülkenin perspektifi Avrupa’ya yöneldiği taktirde istikrar sağlanabilecektir. Avrupa bünyesinde iki önemli bölge, Batı Balkanlar ve Vişegrad ülkelerinin önemi büyüktür. Bu iki bölgede bazı sorunların yaşanmasına rağmen AB’nin bütünlüğü içinde hareket edilmesi gerekiyor. Akdeniz rotası üzerine yapılan tartışmalar var. Akdeniz’de Avrupa olmadan köklü çözüm bulunamayacaktır. Akdeniz üzerinden gelen sığınmacılar esasında kendi ülkelerinde kalmalılar. Bir şeyleri sıklaştırmak ya da kapatmak sorunun çözümü için yeterli olmayabiliyor. Avrupa’nın yardımıyla sorunun çözümü için sığınmacıların geldikleri bölgede yaşam koşullarını ve ekonomik sorunları nasıl çözmeliyiz, buna yanıt bulunmalı. Bu yanıtı ararken Avrupa’yı dışarıda tutmak anlamsız olacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!