Almanya Cumhurbaşkanı, Can Dündar ile görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Almanya Cumhurbaşkanı, Can Dündar ile görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 10:49

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Cumhuriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni gazeteci yazar Can Dündar’ı kabul edeceği bildirildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI’ndan yapılan açıklamada Can Dündar ile görüşmenin pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı konutu olan Bellevue Sarayı’nda yapılacağı belirtildi.

Haziran ayında yurt dışına çıkan ve Almanya’da yaşayan Can Dündar hakkında Türkiye’de üç gün önce yakalama kararı çıkarılmıştı. Dündar, son olarak Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen operasyon sonrasında Alman hükümetini, Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlalleri karşısında net tavır sergilememekle eleştirmişti.

MERKEL: ALARM VERİCİ

Almanya Başbakanı Merkel, çarşamba günü yaptığı açıklamada Türk hükümetini eleştirmiş, Türkiye’deki gelişmeleri ‘yüksek seviyede alarm verici’ diye nitelendirerek, Türkiye’deki gazetecilere dayanışma mesajı vermişti. Can Dündar Merkel’in açıklamasının ardından perşembe günü eleştirilerini sürdürerek, ‘Merkel’in bir adım attığını ama bu adımın çok geç geldiğini’ söylemişti. Dündar, Merkel’in açık bir kınama mesajından kaçındığına da dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!