Almanların yüzde 52’si istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanların yüzde 52’si istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 10:12

Almanya’da yayınlanan bir ankete göre Almanların çoğunluğu, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan göçmen anlaşmasının ve Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin sonlandırılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Göçmen anlaşmasına göre Ankara, vizesiz seyahat, mali yardım ve üyelik görüşmelerinin hızlandırılması karşılığında Yunanistan’a giden göçmen ve mültecileri geri kabul etmeye başladı. Böylece, Avrupa’ya Yunanistan ve doğu rotası üzerinden gelen mültecilerin sayısı keskin bir şekilde azaldı.

YÜZDE 35’İ DEVAM ETSİN DİYOR

Almanya, geçen yıl Ortadoğu ve diğer bölgelerde savaş ve yoksulluktan kaçan 1.1 milyon insanı kabul ederek çok daha fazla sayıda göçmen ve mülteciyi ülkesine kabul etti. Bu kadar insanın kabulü toplumsal ve siyasi gerginliğin arttığı bir ortam yarattı. Emnid tarafından Bild am Sonntag gazetesi için yapılan ankete göre, Almanya’nın yüzde 52’si göçmen anlaşmasının iptalini, yüzde 35’i ise devam etmesini istiyor.

ÜYELİK GÖRÜŞMELERİ SONLANDIRILSIN

Haberin Devamı

Almanya’da 4 Ağustos’ta görüşleri sorulan 502 kişinin üçte ikisinden fazlası, Türkiye’ye yardım ödemelerinin acilen durdurulmasını desteklerken, yüzde 66’sı da AB üyelik görüşmelerinin sonlandırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!