Alman savcı gömülmesine izin vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman savcı gömülmesine izin vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 11:07

Geçen yıl 19 Aralık’ta Berlin’deki Noel pazarına TIR’la saldırarak 12 kişiyi öldüren ve 50 kişiyi de yaralayan DEAŞ’lı terörist Anis Amri’nin cesedinin hâlâ Milan’da adli tıp morgunda olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA Federal Savcılığı, saldırının ardından kaçtığı İtalya’da polisle girdiği çatışmada öldürülen terörist Anis Amri’yle ilgili soruşturmayı henüz tamamlamadığı için cesedinin gömülmesine izin vermiyor. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, “Kriminal teknik araştırmalar henüz bitmedi. Adli tıp incelemelerini sürdürüyor” denildi.

Öte yandan İtalyan yetkililerin hazırladığı adli tıp raporuna göre ise Amri düzenli olarak uyuşturucu kullandığı belirlendi.

AİLE PARASIZLIKTAN YAKINDI

Anis Amri’nin cesedinin teslim alınması içinse, ne ailesi ne de Tunus hükümeti İtalyan resmi makamlara şimdiye kadar başvurmadı. Alman Bild Gazetesi’ne konuşan Amri'nin kardeşi, “Cenazenin teslim alınması için 7 bin euro gerekiyor. Bu kadar paramız yok” dedi. İtalyan yerel yetkililer ise savcılığın, Amri’nin cenazesinin, incelemelerin tamamlanmasından sonra İtalya'da gömülmesine karşı çıkıyor. Yerel yetkililer, Amri'nin Tunus'a gönderilmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!