Alman parlamentosunda YPG sembolü

Güncelleme Tarihi:

Alman parlamentosunda YPG sembolü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 17:41

Almanya'da Sol Parti Grup Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen'in Alman Parlamentosu'nda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sembolünü açması tepkilere yol açtı. Parlamento Başkanı, Dağdelen'i uyardı.

Haberin Devamı

Terör örgütü DEAŞ'la mücadele için yurtdışında görev yapan Alman askerlerinin görev süresinin uzatılması üzerine Alman Parlamentosu'nda yapılan oturumda Sol Partili Sevim Dağdelen, YPG sembolü açtı. Sol Parti Grup Başkan Yardımcısı Dağdelen, oturumda Almanya'da yasak olan terör örgütü YPG'nin bir kağıt üzerindeki sembolünü çıkararak, hükümeti Türkiye'nin baskısı üzerine YPG'yi yasaklamakla suçladı. Dağdelen, “Alman ordusu DEAŞ'a karşı bir savaş macerasına gönderilirken, DEAŞ'a karşı cesaretle savaşanların bayrağının yasaklanması tam bir saçmalık ve siyasi bir kinizmden daha başka bir şey olamaz” dedi.

PARLAMENTO BAŞKANI UYARDI

Parlamento Başkanı Wolfgang Schaeuble, Dağdelen'i, böyle bir sembolü göstermesinin parlamentoya yakışmadığı yönünde uyardı ve “Bunu yapmamalıydınız” dedi. Dağdelen'in sorusuna cevap veren Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman hükümetinin bir başka ülkenin baskısıyla bir örgüt ya da derneği yasaklamayacağını belirterek, PKK'nın, uyuşturucu ve insan ticareti yaptığı, haraç topladığı için yasaklandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!