Alman ordusunda reform yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Alman ordusunda reform yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 19:10

Üsteğmen Franco A.’nın Viyana Havaalanı’nda içi mermi dolu silahla yakalanmasının ardından orduda ortaya çıkan aşırı sağ terör ağı tehlikesi üzerine, Almanya Savunma Bakanlığı harekete geçti.

Haberin Devamı

ALMANYA Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, dün Meclis Savunma Komisyonu’nda gelişmelerle ilgili soruları cevaplandırdı. Bakan, olayı aydınlığa kavuşturmanın önceliği olduğunu, ancak orduda köklü bir reforma gidileceğini açıkladı. Ordu ve bakanlık personelinin tümünün aynı kanaatte olduğunu belirten von der Leyen, en başta askerlerin daha iyi bir siyasi eğitim alması için çalışacağını, ordu içinde bu tarz olayların çok hızlı ve etkili biçimde bildirilmesini sağlayacağını söyledi. 

Federal Savcılık, olayla ilgili soruşturmayı derinleştirirken, salı günü de Franco A.’yla bağlantılı olan Maximilian T. adlı bir üsteğmen gözaltına aldı.

SAVUNMA BAKANI’NI ELEŞTİRDİ

İki askerin sorguları devam ederken, bakan hakkındaki eleştiriler de artıyor. Hükümet ortağı SPD Grup Başkanı Thomas Oppermann, von der Leyen’i görevini ihmal etmekle suçladı. Oppermann, “Ben, Savunma Bakanı von der Leyen’in uzun süre görmezlikten geldiğine inanıyorum” dedi. Yeşiller ve Sol Parti de Oppermann’la aynı görüşte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!