Alman öğrenciler matematik ve fen bilimlerinde geriledi

Güncelleme Tarihi:

Alman öğrenciler matematik ve fen bilimlerinde geriledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 16:00

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sonuçları açıklandı. Buna göre Almanya, önceki yıllara göre matematik ve fen bilimleri derslerinde geriledi. Ancak gerilemeye rağmen yine de başarılı ülkeler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üç yılda bir yapılan PISA araştırması bu kez 70’den fazla ülkede 15 yaşındaki öğrenciler arasında gerçekleşti. Çıkan sonuçlara göre Almanya 3 ve 6 yıl öncesine göre matematik ve fen bilimlerinde gerilemesine rağmen tüm ülkeler arasında 16’ncı sırada yer alıyor. Almanya’da 15 yaşındaki 10 bin öğrencinin katıldığı test, dünya genelinde 72 ülkede yapıldı. Yaklaşık yarım milyon öğrenci teste tabi tutuldu.

SİNGAPUR BİRİNCİ

Almanya matematikten 506, fen bilimlerinde ise 509 puan aldı. PISA testinde en başarılı ülke ise Singapur oldu. Fen bilimleri dalında Singapur 556 puanla ilk sırada yer aldı. Almanya'nın eğitim seviyesinin en kötü olduğu 2001 yılı ile karşılaştırıldığında ise PISA 2015 yılı sonuçları başarılı olarak değerlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!