Alman medyasında yolsuzluk depremi

Güncelleme Tarihi:

Alman medyasında yolsuzluk depremi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 07:00

Alman birinci devlet televizyon kanalı ARD Genel Müdürlüğü’nü bırakan Schlesinger, Berlin-Brandenburg Radyo kurumu (RBB) başkanlığından da istifa etti.

Haberin Devamı

Kendisine dönük yolsuzluk iddialarını geri çeviren 61 yaşındaki deneyimli gazeteci Patricia Schlesinger, “Şahsıma dönük asılsız suçlamalar ve karalamalar öyle bir düzeye ulaştı ki, kişisel olarak bu makamda görevimi sürdürmem imkânsız hale geldi” diyerek RBB’deki görevini de bıraktı.

TAZMİNAT BEKLİYOR

Sözleşmeye göre istifasının 28 Şubat 2023 tarihi itibariyle geçerli olacağına işaret edilirken, beklediği tazminatın ödenmesi halinde Patricia Schlesinger’in görevi derhal bırakacağı da belirtildi. Yıllık 303 bin Euro olan ücretinin yanısıra ek prim de alan Schlesinger’in kurumda başka bir görev üstlenmesinin sözkonusu olmadığına dikkat çekilirken, savcılığın devreye girmediği ancak RBB’de oluşturulan bir komisyonun suçlamaların aydınlatılması için derhal göreve başlayacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Alman medyasında yolsuzluk depremi

EŞİNE KIYAK SUÇLAMASI

* 2016 yılında RBB’nin başına geçtikten sonra Patricia Schlesinger’in eski bir gazeteci olan emekli eşi Gerhard Spörli’ye Berlin Fuarı’nda 75 bin Euro karşılığı medya danışmanlık hizmeti vermesi için “arabuluculuk” yaptığı iddia edildi.

* RBB Genel Müdürü olduktan sonra makam odasının yenilenmesi için 658 bin 112 Euro 25 cent ödendiği öne sürüldü.

* 145 bin Euro değerinde Audi A8 model makam aracını özel işleri için kullandığı da suçlamalar arasında yer aldı.

* Evinde ağırladığı misafirler için ikram siparişlerini kuruma fatura ettirdiği öne sürülüyor.

23 BİN ÇALIŞANI VAR

Almanya’da televizyon ve radyoları olmasa bile televizyon ve radyo programlarını izleme ve dinleme imkânı olan her hanenin ayda ödediği 18.36 euro harçla finanse edilen ARD’de kadrolu 23 bin personel çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!