Alman komedyen bir daha aynı şeyi yapacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Alman komedyen bir daha aynı şeyi yapacak mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 10:43

Televizyon programında okuduğu hakaret içerikli şiirden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dava açtığı Alman komedyen Jan Böhmermann, yaşanan süreci ve çıkardığı dersleri anlattı.

Haberin Devamı

JAN Böhmermann, ‘Erdoğan şiiri’ sürecinin kendisi için ne anlama geldiğini, “Bir deney düzeneği hazırladım. Sonra tüm lambalar yanacak mı diye görmek için düğmeye bastım. Baktım ki, en önemli yerlerde ampuller patladı. Ardından olanlar tabii bir nevi sürprizdi, biraz da ürkütücüydü” diye ifade etti. Aldığı tehditler nedeniyle bir süre polis koruması altında yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Böhmermann, “Bir daha aynı şeyi aynı şekilde yapar mıydınız?”sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Bu, yüksek öğrenim görmüş elit twittercılar açısından ince işlenmiş asil bir iş değildi. Kaba bir işti tabii. Ama sonrasında pekçokları için şaşırtıcı ciddi bir boyut aldı. Hemen ardından söylediğim cümle hala geçerli. Süper bir numaraydı. Benden çıkması yazık oldu. Bir dahaki sefere daha da hazırlıklıyım.”

Haberin Devamı

MERKEL’İN İLGİLENMESİNİ BEKLEMİYORDUM

Jan Böhmermann, Erdoğan’ın dava açması için soruşturma iznini veren Başbakan Angela Merkel’in tüm bu süreçteki tutumuyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: “Aslında konuyla ilgilenmesini bile beklemiyordum. Bu nedenle oynadığı rol nedeniyle öfkeden ziyade coşku hissettim… Benim gibi bir budala, ne kadar zevksiz olursa olsun, yaptığı espriyle Alman hükümetini terletebiliyorsa, bunun demokratik bir yönü var. Ve siyasi bir esprinin bir silah işlevi görebileceğini ispatlamış olduk. Bu da teselli verici.”

DONALD TRUMP’A DA BULAŞACAK MI?

Böhmermann, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın tarafından dava edilme olasılığını nasıl gördüğü sorusuna ise “Bu, aradığım birşey değil. Herhangi bir devlet başkanıyla davalık olmak yeni uzmanlık alanımmış falan gibi mi yani? Öyle bir niyetim yok. Olasılık hesabı da yapamayacağım. Çok fazla güce sahip otoriter tipler herkesin önünde gülünç duruma düşürülmekten pek hoşlanmıyorlar” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!