Alman basını: İstanbul kendini güzelleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Alman basını: İstanbul kendini güzelleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 14:10

Alman BZ am Sonntag gazetesi, iki sayfasını İstanbul'un tanıtımına ayırdı.

Haberin Devamı

Gazetede, “Bir diva kendini güzelleştiriyor” başlığıyla verilen haberde, İstanbul'un boğazda ihtişamlı bir metropol olduğu belirtilerek, “Burada Avrupa'nın her tarafından gelen hippi gençlik alışveriş yapıyor ve dans ediyor” ifadesi kullanıldı.

Haberde, İstanbulluların Osmanlı'dan ve Bizans'tan kalan eserlerle gurur duyduğu kaydedilerek, iki kıta üzerine kurulu metropolün “büyük adımlarla” geliştiği kaydedildi. Haberde, kentin her tarafında inşaat yapıldığı vurgulanarak, şöyle denildi:

“Vinçler ve inşaat gürültüleri şehrin bir parçası oldu. Yeni bürolar, büyük alışveriş merkezleri ve devasa oteller inşa ediliyor. İstanbul, patlama yaşıyor.”

Taksim'deki İstiklal caddesinin İstanbul'un kalbi olduğu belirtilen haberde, burada son yıllarda dört büyük alışveriş merkezinin kurulduğuna dikkat çekildi.

Haberin Devamı

BZ am Sonntag gazetesinin haberinde, Cevahir Alışveriş merkezinin yüzlerce mağazayla benzerleri arasında dünyadaki en büyük alışveriş merkezlerinden birisi olduğu ifade edildi. İstanbulluların yüzde 60'ının 30 yaşın altında olduğu belirtilen haberde, kentte sürekli yeni kafelerin açıldığı ve buralarda rock, jazz ve blues gruplarının müzik yaptığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!