Alman Bakan'da aşırı İslamcı endişesi

Güncelleme Tarihi:

Alman Bakanda aşırı İslamcı endişesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2001 00:00


Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily, ülkesinde bulunan aşırı İslamcı kesimlerin faaliyetlerinin ''endişe verici'' olduğunu söyledi.

Schily, Saksonya-Anhalt eyaletindeki Schierke kasabasında eyalet içişleri bakanlarıyla yaptığı iki günlük toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında, ''Dinci kesimlerin faaliyetleri hepimizi endişelendiriyor. Bu nedenle, aşırı dinci derneklerin daha sıkı izlenmesine ve gerekli önlemlerin alınmasına karar verdik'' dedi.

Bazı derneklerin din kisvesi altında yasadışı faaliyetler yürüttüklerine dikkat çeken Schily, bu tür derneklerin gerektiği takdirde kapatılması için Dernekler Yasası'nda değişiklik yapabileceklerini belirtti.

ESKİ YUGOSLAVYALILAR

Schily, eski Yugoslavya'dan gelen mültecilerin Almanya'da kalmaları konusunda da anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Saksonya-Anhalt Eyaleti İçişleri Bakanı Manfred Püchel de, eski Yugoslavya'dan gelenlerin Almanya'da kalmalarının bazı şartlara bağlı olduğunu belirterek, 6 yıldan bu yana Almanya'da aralıksız olarak çalışan ve aileleri sosyal yardım parası almayan eski Yugoslavya vatandaşlarına iki yıl süreli oturma izni verileceğini söyledi.

Bu sürenin uzatılabileceğini kaydeden Püchel, toplantıda ayrıca, aşırı sağcılarla mücadele konusunu, polislere yönelik şiddet olaylarını, hatta 2006 yılında Almanya'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası'nda alınacak güvenlik önlemlerini görüştüklerini ifade etti. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!