Akar ve Şoygu 6 günde üçüncü kez görüştü

Güncelleme Tarihi:

Akar ve Şoygu 6 günde üçüncü kez görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 08:30

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. İki bakan önceki gün de telefon görüşmesi yapmış, geçen salı günü de Soçi’de bir araya gelmişlerdi. Dünkü görüşme iki bakan arasında altı gün içinde yapılan üçüncü görüşme oldu.

Haberin Devamı

KİMYASAL İDDİASI

Akar ve Şoygu arasında sıkça yapılan telefon görüşmelerinin perde arkasında ise iki ülkenin çatışmasızlık bölgesi olmasında mutabık oldukları İdlib’te son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeler var. Esad güçleri ve Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, İdlib’de muhaliflerin hâkim olduğu bölgelerden Heyet Tahrir Şam (HTŞ) unsurlarının önceki gece Halep’e kimyasal saldırı düzenlediğini iddia ederek, bu saldırıdan bin kadar sivilin etkilendiğini öne sürmüşlerdi. Rusya bu saldırıyı gerekçe göstererek İdlib sınırları içinde yer alan Halep’in batısındaki Khan Tuman ve İdlib’in güneyindeki Maarat An Numan bölgelerindeki Özgür Suriye Ordsu (ÖSO) unsurlarına yönelik hava taarruzları düzenlemişti. Esad güçlerine bağlı birlikler de İdlib’in güneyi, Hama’nın kuzeyinde muhaliflerin hâkim olduğu bölgeleri yoğun top atışına tutmuşlardı. Bu saldırılarda sivil halktan ölen ve yaralananlar da olduğu bildiriliyor.

Haberin Devamı

ÖSO güçleri ise İdlib’in içinde HTŞ unsurlarının olmadığını öne sürerek, Halep’e kimyasal saldırı düzenlendiğinin doğru olmadığını, Esad rejimi ve Rusya’nın İdlib’e yönelik kapsamlı bir operasyon başlatmak için bu yalanı uydurduğu iddiasını ortaya atıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!