AK Parti'nin başarısını kutladılar

Güncelleme Tarihi:

AK Partinin başarısını kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 01:37

AK Parti'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarı, başta Gazze olmak üzere yurt dışında da büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN BALKON KONUŞMASINDA ONLARA SESLENMİŞTİ


Başbakan Erdoğan, sandık sonuçlarının açıklanmaya devam ettiği sırada AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı balkon konuşmasında, ilk olarak yurt dışındaki destekçilerine değinmişti. Erdoğan, "Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp meydanına telekonferansla bağlandım. Onlara hitap ettim. Ciddi bir soğuk altında onlar izin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. Öncelikle Rabbime bize böyle büyük bir zafer nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum. Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini, gönüllerini, dudaklarını duaya açan dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Filistin'de gözü seçim sonuçlarında olan Türkiye'nin zaferine kendi zaferi olarak gören kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mısır’da demokrasi mücadelesi veren bizim mücadelemizi çok iyi anlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Balkanlarda Bosna Hersek'te Kosova'da, Avrupa'nın tüm kentlerinde bizim kadar coşkuyla şu zaferi kutlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum” demişti.

Haberin Devamı

Söz konusu kutlamaların en coşkulu kutlandığı yerlerden biri Gazze'ydi. Hamas'ın çağrısıyla Gazze'nin kuzeyinde toplanan onlarca kişi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı, Türkiye ve Filistin bayrakları açtı.

Hamas liderleri ve milletvekillerinin de katıldığı gösteride, "AK Parti'yle, İleriye Türkiye", "Büyük Türkiye, Filistin seninle gurur duyuyor" ve "Erdoğan... Türkiye... Filistin sizleri bekliyor" yazılı dövizler taşındı.

AK Partinin başarısını kutladılar

Hamas yetkililerinden Muşir el-Mısri, yaptığı konuşmada, "Mazlum Müslümanlar, Filistin davası ve İslam ümmeti için kazanılmış olan yeni zaferi kutluyoruz" dedi.

"Düşmanlarının, türlü türlü oyunlarla Erdoğan'ı devirmek istediğini" ifade eden Mısri, "Fakat Türk halkı, oynanan oyunların farkına vardı ve son sözü söyleyerek oyunu bozdu. Ambargo karşısındaki tutumu ve Filistin davasına desteğinden dolayı Türk halkına teşekkür etmek için buradayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mısri ayrıca "Demokrasinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir süreçte ortaya konan bu başarı, İslam ümmetine özgürlük, halk iradesinin zaferidir. Arap ülkelerinin, Türkiye'deki başarılı demokrasi deneyiminden yararlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AK Partinin başarısını kutladılar

Gazze'deki Filistin hükümeti de yerel seçimlerdeki başarısından dolayı AK Parti'yi tebrik etti.

Gazze'deki resmi haber ajansı Er-Ray'da yer alan habere göre, Hükümet Sözcüsü İhab el-Gusayn, "Türkiye'nin demokrasi düğününü kutluyoruz. Bu seçimlerin Türkiye'nin gelişimi ve ilerlemesini arttıracak bir faktör olmasını temenni ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Seçim sonuçlarının Türkiye hükmetinin "ezilen halklara ve Filistin davasına desteğini arttırmasını sağlayacağını ümit ettiğini" dile getiren Gusayn, şunları kaydetti:

"Türkiye, Filistin davasına destek olan ve mazlumların zaferi için İsrailli işgalcilerin karşısında yer alan asil bir duruşa sahipti. Biz bu gibi sonuçların, Filistin davasını destekleyen Türk hükümetinin hergün suç işleyen işgalin karşısında durarak, Filistin halkına yönelik desteğini arttıracağını düşünüyoruz."

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zehra ise hareket olarak AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ı belediye seçimlerindeki büyük başarısı nedeniyle tebrik ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu zaferi, AK Parti'nin yurtiçindeki çabası ve Filistin davası başta olmak üzere İslami konulardaki kayda değer tutumunun doğal sonucu olarak değerlendiriyoruz. Bu başarının Türkiye'ye hizmet için büyük ölçüde fırsat sağlayacağına, uluslararası ve bölgesel sahada Türkiye'nin etkisini arttıracağına inanıyoruz."

AK Partinin başarısını kutladılar

MAKEDONYA'DA DA KUTLANDI
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te ise AK Parti'nin yerel seçimlerdeki zaferi için düzenlenen kutlamalara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile katılarak, vatandaşlara hitap etti.

AK Partinin başarısını kutladılar

Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nda toplanan binlerce Türk, Arnavut ve Boşnak burada kurulan dev ekrandan Türkiye'deki seçim sonuçlarını takip etti. AK Parti'nin seçimlerdeki başarısını kutlamaya başlayan vatandaşlar, burada sevinç gösterilerinde bulundu. Başbakan Erdoğan, kutlamalara telekonferans ile katılarak buradaki vatandaşlara seslendi. Dünyanın her yerinde AK Parti'nin zaferi için ellerini, gönüllerini ve dudaklarını duaya açan herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Balkanlar'da, Bosna Hersek'te, Makedonya'da, Kosova'da, Avrupa'nın tüm kentlerinde yürekleri bizimle atan, bizim kadar coşkuyla zaferi kutlayan kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

AK Partinin başarısını kutladılar


Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Gazeteci Hakan Albayrak da telekonferans ile kutlamalara katılarak, vatandaşları selamladı.

Başkent Üsküp'teki kutlamalara, Makedonya'nın Kırçova, İştip, Jupa, Kumanova gibi şehilerden de çok sayıda vatandaşı özel araç ve otobüslerle gelerek, tarihi Türk Çarşısı'nda AK Parti'nin seçimlerdeki başarısını kutladı. Çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, daha sonra Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturarak şehir turu attı.

AK Parti'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarı, Makedonya'nın Gostivar ve Vrapçişte şehirlerinde de kutlandı.

Ülkenin batısındaki Gostivar şehri ile Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Vrapçişte beldesi ve Yukarı Banisa Köyü'nde, birçok ev AK Parti flamaları ve Başbakan ERDOĞAN posterleri ile süslendi.

AK Partinin başarısını kutladılar

Yukarı Banisa Köyü sakinleri, ayrıca AK Parti'nin seçimlerdeki başarısı dolayısıyla helva dağıttı, halaylar çekti ve havai fişek gösterisi düzenledi.

AK Parti'nin zaferinin Üsküp, Gostivar ve Vrapçişte'nin yanı sıra Kırçova ve Labunişta şehirlerinde de kutlandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!