AIDS'e karşı radyasyon

Güncelleme Tarihi:

AIDSe karşı radyasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir Rus fizikçi kana radyasyon ışınlayarak AIDS'i önlediğini iddia ediyor. Rus bilimadamı uyguladığı yöntemin sırlarını da gelecek yıl açıklayacağını söyledi.

Viktor Markov adlı bir Rus fizikçi, AIDS'le mücadele yöntemini bulduğunu dün dünyaya ilan etti. Moskova'daki AIDS Araştırmaları Merkezi'nin müdürü olan Markov, dün düzenlediği basın toplantısında kana radyasyon ışını vererek AIDS'i önlediğini ve bu yöntem sayesinde bağışıklık sisteminin iki-üç kat güçlendiğini öne sürdü.

1993 yılından beri AIDS konusunda gizli araştırmalar yürüttüğünü açıklayan Viktor Markov, 300 gönüllü denek üzerinde yapılan deneylerin başarıyla sonuçlandığını söyledi. Markov'un verdiği bilgiye göre AIDS'e karşı geliştirilen yöntem şöyle: Deneklerden alınan 100 gram kan özel bir yöntemle radyasyon ışınına tabi tutuluyor ve daha sonra kan geri enjekte ediliyor. Böylece bağışıklık sistemi güçleniyor.

Bu buluşun aslında tüm bilimadamları tarafından bilindiğini, ancak kimsenin ciddiyetle üzerinde durmadığını anlatan Markov, ‘AIDS ilk ortaya çıktığı günden beri tüm dünyada istatikle tutulmaya başlandı. Benim dikkatimi çeken nokta radyasyon etkisi altınd kalmış bölgelerde yaşayan insanların bu hastalığa yakalanmaması. Yaptığımız deneylerde ışınlann radyasyonun kansere yol açmadığını tespit ettik’ dedi.

Bu yöntemle şimdilik insanın AIDS' yakalanmasının önlendiğini belirten Markov, araştırma merkezinden bilgi sızdığı yolunda duyumlar aldıkları için çalışmalarla ilgili olarak şimdiden bilgi verdiklerini kaydetti. Markov, bir yıl sonra AIDS'li hastaları tamamen tedavi yöntemini d açıklayacaklarını belirtti. Viktor Markov'un sürpriz açıklaması Rusya Sağlık Bakanlığı'nın alarm vermesine yol açtı. Bakanlığın AIDS'le mücadele yetkilisi Dr.Olga Frolova, 300 kişinin denek olarak kullanıldığı araştırmaların inceleneceğini söyledi. Markov ise deney sonuçlarını bakanlık müfettişlerinin incelemesine sunmaya hazır olduğunu belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!