AGİT zirvesi 1999'da İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

AGİT zirvesi 1999da İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin gelecek yıl İstanbul'da yapılması kesinleşti.

Dışişleri Bakanlığı, AGİT üyesi 54 ülkenin, 1999 yılı zirvesinin İstanbul'da yapılması konusunda anlaştıklarını açıkladı. Zirvenin kesin tarihi 2-3 Aralık tarihlerinde Oslo'da yapılacak AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda belirlenecek.

Oslo'da yapılacak AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda Türkiye'yi, Dışişleri Bakanı İsmail Cem başkanlığında bir heyet temsil edecek. Önce Paris'te 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Genel Kurulu toplantısına gidecek olan Cem, BAB'ın 1 Aralık'taki oturumuna katıldıktan sonra Oslo'ya geçecek.

Paris ve Oslo'daki toplantılarda PKK ve çetebaşı Abdullah Öcalan konularını Avrupa platformuna taşıyacak olan Cem, BAB'ta yapacağı konuşmada PKK ve Öcalan'a siyasi bir nitelik kazandırma çalışmalarına değinerek, Avrupa'ya ‘‘Terör konusunda ciddi bir sınavın eşiğindesiniz. Ancak şu ana kadar ki gelişmeler, Avrupa'nın başarılı bir sınav vermediğini ortaya koymuştur ’’ mesajını verecek. Cem, aynı mesajı 2-3 Aralık tarihlerinde Norveç'in başkenti Oslo'da yapılacak olan AGİT Toplantısı'nda da dile getirecek. Oslo'da İtalya Dışişleri Bakanı Lamberto Dini ve Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ile de biraraya gelmesi beklenen Cem'in her iki meslektaşına, Öcalan ve PKK konusunda takındıkları yanlış tavırları açık bir şekilde anlatacağı öğrenildi. Cem, AGİT toplantısında yapacağı diğer ikili görüşmelerde de aynı konuyu işleyecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!