Afganistan'da Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 07:13

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir personelin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyı üstlenen Taliban asıl hedeflerinin ABD aracı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre Türk Büyükelçiliği’ne ait aracı hedef alan saldırıyı Taliban üstlendi.

Bölgedeki Türk askeri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bagram'daki NATO üssü hastanesinde tedavi gören TSK personelinin sağlık durumu iyiye gidiyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: TSK PERSONELİ ŞEHİT OLDU
Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Kabil'de, Türkiye saati ile 05.45 sularında bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğunu, bir TSK personelinin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.


Haberin Devamı

Afganistanda Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit

Bomba yüklü araçla gerçekleştireilen saldırının Türk konvoyunu hedef aldığını Afganistan İçişleri Bakanı yardımcısı General Ayoub Salanghi açıkladı. Salanghi, patlamada aracın sürücüsünün yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Afganistanda Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit

Kabil'deki intihar saldırısı Türk, Alman ve İran Büyükelçilikleri'ne oldukça yakın bir noktada gerçekleştirildi.

Afganistanda Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA
Saldırının ardından AA muhabirinin ulaştığı Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendiklerini ifade ederken, "Kabil'deki Türk Büyükelçiliği sokağından geçen ABD aracının hedef alındığını" öne sürdü.

Afganistanda Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit

Mücahit bu açıklamanın ardından AA muhabirini arayarak yaptığı ikinci açıklamada, “Bölgeden geçen ABD'ye ait araçları hedef aldık, ölenler de ABD vatandaşı, eğer saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok” diye konuştu.

ŞEHİT ASKERİN EVİNDE YAS VAR
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün (37) Samsun'daki baba evinde yas var. Hüseyin ve Döndü Şengül çiftinin 5 çocuğundan biri olan şehidin, evli ve 5 yaşında Eren isimli bir erkek çocuk babası olduğu, İstanbul'da yaşayan eşi Nurgül Şengül'ün Samsun'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Şehidin fenalaşan yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Baba Hüseyin Şengül, oğlu ile en son 20 Şubat Cuma günü görüştüklerini belirterek, "Vatan sağ olsun, dostlar sağ olsun. Ne mutlu şehit babası olduk. Allah kimseye göstermesin acılarını. En son cuma günü Amasya'dan görüntülü konuştuk. Halini hatırını sorduk. O bizi sordu. 'Çok iyiyim' dedi. İyi olduğunu söyledi. Tam 2 ay oldu gideli. Bir oğlu var, oğlu telefonda, 'baba seni özledim gel' diyordu" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!