Afganistan'da bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2021 15:22

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kandahar'ın merkezinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırıda 1 polisin yaşamını yitirdiğini ifade eden Aryen, 21 kişinin yaralandığını belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan Taliban militanları, 3 Temmuz'da Kandahar merkezine çok yakın mesafedeki Pencvai ilçesini ele geçirmişti.

Ayrıca 4 Temmuz'da da Kandahar Valiliği binası girişinde düzenlenen bombalı saldırıda Vali Sekreteri Mansur Ahmed ile bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ve Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor.

Taliban, haziran ayının son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi.

Haberin Devamı

Özbekistan'a açılan en önemli ticaret güzergahı Hayratan Sınır Kapısı'nı da iki yönden kuşatan Taliban, güneybatıda ise Gazni vilayetine yoğunlaştı.

Taliban, Gazni ve Vardak vilayetlerinde şiddetli saldırılarla baskısını artırdı. Afgan makamlarına göre, son 2 ayda ülke genelinde Taliban en az 60 ilçeyi ele geçirdi. Taliban ise bu rakamın 143 olduğunu iddia ediyor.

Taliban 407 ilçenin 140'dan fazlasını, merkezleri dahil olmak üzere ele geçirmiş bulunuyor. Taliban ise kontrolündeki ilçe merkezi sayısının 200'ü geçtiğini savunuyor. Taliban, henüz vilayet merkezlerini hedef alan saldırıları başlatmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!