‘Adem ile Havva’ya geri döndü

Güncelleme Tarihi:

‘Adem ile Havva’ya geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 10:15

CHP Frankfurt teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlamaya CHP milletvekilleri Zeynep Altıok, Hilmi Yarayıcı ve SPD Hessen Eyalet Meclisi Milletvekili Turgut Yüksel de katıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin birçok Avrupa ülkesinden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıdığını belirten Zeynep Altıok, “Ülkemize, yaşama katkısını sağladığı; üretime, gelişmeye değer kattığı o günlerden, fırsat eşitsizliğine gerilemiş durumdayız. Ne yazık ki Adem ve Havva’ya geri döndük. ‘Kadın, Adem’in kaburgasından oluşturdu’ söylemi var. Kadın, küçücük kız çocukları cinsel obje haline getirildi. Tahrik olmanın meşru olduğu bir ülkeye dönüştü” dedi.

‘Adem ile Havva’ya geri döndü

YAKINLARI DÖVÜYOR
CHP’li Yarayıcı da kadınların Türkiye’de de dünyada da şiddete maruz kaldığını söyledi. Bu konuda örnekler veren Yarayıcı, şunları söyledi:
“Türkiye’de her 10 kadından 4’ü şiddet görüyor. Ya eşinden, ya ayrıldığı eşten, ya sevgilisi, arkadaşı, babası, ya da oğlundan. Dünyada da kadının durumu farklı değil. Mısır’da kadınların yüzde 99’u tacize uğruyor. Irak’ta parlamentoda kadın yok. Suriye’ye barış getireceğini iddia eden Suudi Arabistan’da kadın araç kullanamıyor. Fas’ta kadın, eşinin izni olmadan ehliyet alamıyor. Sudan’da kızların evlenme yaşı 10. Tunus’ta kadın, aynı işte çalışan erkeklerden yüzde 33 daha az maaş alıyor, erkeklerin üçte biri kadar izin yapıyor. Kuveyt’te cinsel şiddeti yasaklayan bir yasa yok. Evlilik içi tecavüz suç sayılmıyor.”
Eski Grup Yorum üyesi Hilmi Yarayıcı, konuşmasının ardından Cesur ve Murat ikilisiyle birlikte konuklara türküler söyledi.

Haberin Devamı

‘Adem ile Havva’ya geri döndü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!