Adalet bakanından ırkçılık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Adalet bakanından ırkçılık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 00:00

Almanya'da göçmenler tartışması devam ediyor. Son olarak, Adalet Bakanı, Sosyal Demokrat Parti lideri Gabriel'i ırkçılık yapmakla suçladı.

Haberin Devamı

Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in, uyum tekliflerini sürekli geri çeviren yabancıların ülkede kalma hakkı olmadığı yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Schnarrenberger, Hamburger Abendblatt gazetesine yaptığı açıklamada, Gabriel'in popülist bakış açısının tamamıyla yanlış olduğunu belirterek böyle bir yaklaşımla uyum sorununun çözülemeyeceğini söyledi.

Adalet Bakanı Schnarrenberger, Gabriel'in Almanya'da kendisine sunulan uyum kurslarından ve programlarından hiçbir şekilde faydalanmak istemeyen yabancılara yaptırım uygulanması gerektiği ve "uyum tekliflerini sürekli geri çeviren bir kişinin, camilerde nefret yayan ve paraları yurt dışından ödenen bazı imamlar gibi, bu ülkede kalma hakkı yoktur" ifadesini de, 1920'lerden kalan ırkçı hijyen geleneğinin bir karışımı olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

'BURKA YASAKLANSIN' ÖNERİSİNE SERT ÇIKTI

Bakan Schnarrenberger, Bavyera eyaleti Çevre ve Sağlık Bakanı Markus Söder'in, Fransa'dan sonra Almanya'da da kamuya açık yerlerde çarşaf ve burka giymenin yasaklanması önerisine karşı çıkarak "Almanya'da burka giyen kadınlar nadir görülmekte. Bu tür önerileri çekmecelere koymak gerekir. Bu tartışmalar bizi ileriye götürmez" dedi.

Almanya'da mevcut yasaların yeterli olduğunu ancak uygulamalarda bazı eksiklikler olduğunu belirten Schnarrenberger, "İkamet ve Sosyal Güvenlik yasasında uyum sağlamak istemeyenlere karşı kısmi ciddi yaptırımların uygulanması öngörülmekte. Yasaların uygulanmasına dikkat etmek zorundayız. Ancak bazı eyaletlerde uygulama konusunda eksiklikler var" dedi.

OKULLARDA İSLAM DERSİ VERİLSİN

Schnarrenberger ayrıca, Almanya'da okullarda İslam dersinin de verilmesi gerektiğini ancak bunun Alman okullarında eğitim görmüş öğretmenler tarafından verilmesi gerektiğini savundu.

Bakan Schnarrenberger, Almanya'da Terörle Mücadele Yasası'nın da tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!