Acı haber 21 gün sonra geldi... Kolombiya'da kaçak altın madeninde mahsur kalan işçilerin cesedine ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Acı haber 21 gün sonra geldi... Kolombiyada kaçak altın madeninde mahsur kalan işçilerin cesedine ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 13:23

Kolombiya'da su baskını sonucu kaçak altın madeninde mahsur kalan 11 madencinin cesedine ulaşıldı. Caldas'da, 30 Mart'ta yoğun yağışlar nedeniyle su baskını yaşanan madende kalan cesetlere 21 gün sonra ulaşılabildi.

Haberin Devamı

Ulusal Madencilik Ajansından (ANM) yapılan açıklamada, Neira kasabasına bağlı El Busque köyündeki kaçak altın madeninde çalışan 11 madencinin boğularak öldüğü bildirildi.

Kolombiya'da kaçak maden aramalarında, güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve denetim eksikliği nedeniyle çok sayıda ölümlü kaza meydana geliyor.

ANM'ye göre, 2020'de 161 maden kazasında 171 kişi yaşamını yitirirken, yılbaşından bu yana 27 maden kazasında ise 43 madenci hayatını kaybetti.

Kolombiya'da 2010'da bir kömür madeninde meydana gelen patlamada, 73 kişinin ölmesi "ülke tarihinin en trajik kazası" olarak kayıtlara geçmişti.

GÜNEY AMERİKA ÜLKESİ KOLOMBİYA'DA MART AYINDA ŞİDDETLİ YAĞIŞLARIN YOL AÇTIĞI SELLERDE 45 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ülke basındaki haberlere göre, Ulusal Afet ve Risk Yönetimi Birliği (UNGRD), yağmur sezonunun başlamasından bu yana ülkenin birçok bölgesinde nehir taşkınları ve toprak kaymalarının meydana geldiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Ülkenin büyük bölümünde gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini gösteren aşırı yağışların yol açtığı sellerde mart ayında 45 kişinin hayatını kaybettiği, ayrıca 23 kişinin yaralandığı ve 3 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Sel ve taşkınlardan 3 bin 451 ailenin etkilendiği, 36 bin kişinin ise tahliye edildiği aktarıldı.

Kolombiya'nın başlıca eyaletlerinden Antioquia, Valle del Cauca, Narino, Huila ve Cundinamarca yağışlardan en çok etkilenen bölgeler olarak geçti.

Yetkililer, yağmur sezonu dolayısıyla halka, dere, su yolları ve ırmak kenarlarından uzak durmaları çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!