AB’nin 'Koza-İpek' tepkisi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

AB’nin Koza-İpek tepkisi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 17:31

Avrupa Birliği Komisyonu, Koza-İpek Yayın Grubu'na kayyum atanması sonrasında özellikle iki gazetede yaşanan son gelişmeleri çok yakından izlediğini belirterek, hukukun üstünlüğüne ve medya özgürlüğüne saygının öneminin altını bir kez daha çizdi.

Haberin Devamı

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin sözcüsü Catherine Ray, “Gazetecilerin özgür ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanmasına yönelik defalarca çağrıda bulunduk. Bu demokratik toplumların bir temel taşı” dedi.

İfade özgürlüğü konusunu Türk yetkililerle yapılan görüşmelerde öncelikli konu olarak ele almaya devam edeceklerini belirten Ray, “Türkiye, üyelik için müzakere eden her ülke gibi aralarında ifade özgürlüğünün de bulunduğu insan haklarına saygıyı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uygun olarak güvence altına almalı” diye konuştu.

AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas da henüz resmi tarihi açıklanmayan ancak seçimler sonrasında yayımlanacağı kesinleşen İlerleme Raporu’nun son günlerdekiler de dahil olmak üzere tüm gelişmeleri kapsayacağını söyledi.

Haberin Devamı

AB Komisyonu, Türkiye ve Batı Balkan ülkelerindeki basın özgürlüğüne ilişkin gelişmeleri 4 Kasım’da “Speak Up (Sesini Yükselt) 3” başlıklı konferansta masaya yatıracak. Konferansa ilgili ülkelerden gazetecilerin yanı sıra AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ve Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ulrike Lunacek katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!