ABD'nin 'ünlü' seri katili 80 yaşında öldü

Güncelleme Tarihi:

ABDnin ünlü seri katili 80 yaşında öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 09:34

FBI tarafından ABD tarihindeki en ‘üretken’ seri katil olarak tanımlanan Samuel Little, 80 yaşında öldü. Little'ın 1975-2005 yıllarında arasında onlarca kadını öldürdüğü ifade ediliyor. Little'ın işlediği ifade edilen cinayetlerin ardındaki sır perdesi hiçbir zaman aralanamadı.

Haberin Devamı

Eyalet Düzeltme ve Rehabilitasyon Departmanı, 80 yaşındaki Samuel Little'ın çarşamba günü Kaliforniya’da bir hastanede öldüğünü söyledi.

Little, üç kadını öldürmekten müebbet hapis yatıyordu ancak öldüğünde 1970-2005 yılları arasında 93 kadını öldürdüğünü itiraf etmişti.

Yetkililer, çoğu seks işçisi veya uyuşturucu kullanıcısı olan savunmasız kişileri hedef aldığını söylüyor.

Yetkililerin yürüttüğü soruşturmalardan sonra ortaya çıkan detaylar kan donduruyor. Savcıya göre, eski bir boksör olan Little, kurbanlarını boğmadan önce yumruklarıyla sersemletiyordu ve daha sonra poşet veya yastık kullanarak onları boğuyordu. Geride bıçak veya silah gibi bir suç aleti bırakmayan Little’ın yıllarca yakalanamamasın sebebinin bu olduğu düşünülüyor.

ABDnin ünlü seri katili 80 yaşında öldü

Fakat Little geride delil bırakmadığı için bu cinayetleri işlediği hiçbir zaman kanıtlanamadı. Yetkililer birçok ölümün aşırı doz uyuşturucu kullanmaktan veya kaza sonucu olduğu söyledi ancak olaylar tam olarak aydınlatılamadı. Polis öldürüldüğü söylenen onlarca kadının cansız bedenine ise hiç ulaşamadı.

Haberin Devamı

Little, 2012 yılında Kentucky'de bir uyuşturucu suçlamasıyla tutuklanmış ve daha sonra Kaliforniya’ya iade edildi. Little’ın ABD çapında silahlı soygundan tecavüze kadar çeşitli suçlarla kapsamlı bir sabıka kaydı vardı.

DNA sonuçları Little’ı 1987 ve 1989'da Los Angeles’da çözülmemiş üç cinayetle ilişkilendirmişti. Fakat delil yetersizliğinden beraat etti ancak yeniden açılan soruşturmanın sonunda mahkûm edildi ve şartlı tahliye şansı olmaksızın art arda üç ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!