ABD’nin 15 eyaletinde FETÖ soruşturması başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin 15 eyaletinde FETÖ soruşturması başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 08:30

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI’ın ABD’nin 15 eyaletinde FETÖ ile ilgili soruşturma başlattığını söyleyerek, “FBI bize, bugüne kadar elde ettikleri bulgularla ‘Amerika’daki karanlık yüzünü görmeye başladık’ dediler. Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, TBMM’de milletvekillerinin soruları üzerine özetle şunları söyledi:

ESAD’I TASVİP EDİYORUZ DEMEDİM

“Biz hiçbir zaman ‘Esad’ın yaptıklarını tasvip ettik’ demedik, demeyeceğiz de. Şu anda biz, her şeye rağmen, ateşkes, İdlib ve yarın mümkün olursa bir anayasa komisyonu kurulması için Cenevre’ye gideceğiz, çok çaba sarf ediyoruz ve siyasi bir süreç başlıyor. ‘Suriye’yi bir seçime hazırlarken, BM kontrolünde, demokratik, şeffaf, herkesin katılabileceği ve yine adil bir seçim olması için ülkeyi hazırlıyoruz, biz destek veriyoruz’ dedik. Bana sorulan soru şuydu; ‘Böyle bir seçimi eğer Esad kazanırsa bununla çalışır mısınız?’ Ben de ‘Böyle bir seçim olduktan sonra, herkes durumu gözden geçirir’ dedim. Yani Esad’la biz çalışacağız ya da Esad’ı tasvip ediyoruz anlamında söylemedim.

Haberin Devamı

FBI’DAN FETÖ OPERASYONU

Biz her görüşmemizde, muhataplarımıza FETÖ’nün Türkiye’ye iadesini hatırlatıyoruz. Yine Arjantin’de de Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi. Trump da bu kişinin, özellikle terörist başının, FETÖ’nin iadesiyle ilgili ‘Bir çalışma yapıyoruz’ dedi. Biz çıkıp, bunu sevinçle karşılayıp ortada falan oynamadık çünkü geçmişte de buna benzer sözler var, tecrübemiz var. Ama, yine bana ‘Bu konuda nedir son çalışmalar?’ denildiği zaman ben bilgi vermek amacıyla bu görüşmede ne oldu, onu aktardım. Diğer taraftan, FETÖ’yle ilgili bir gerçek var ki FBI’ın başlattığı bir soruşturma var yaklaşık 15 eyalette ve çok ciddi bir soruşturma. FBI bize bugüne kadar elde ettikleri bulgularla ‘Amerika’daki karanlık yüzünü görmeye başladık’ dediler. Hatta New Jersey dâhil, bazı yerlerde tutuklamalar da başladı. Dolayısıyla böyle gelişmeler olduğu zaman biz kamuoyuna bilgi veriyoruz. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Çavuşoğlu’nun açıklamaları üzerine Hürriyet’e konuşan FBI’ın Washington’daki sözcülerinden biri, yorum yapmaktan kaçındı. FBI’ın New Jersey eyaletinin Newark şehrindeki bölge merkezinin sözcüsü ise “Elimizde bu konuda bilgi yok” demekle yetindi.

BİR MÜLTECİNİN YILLIK MASRAFI 3 BİN EURO

Haberin Devamı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın, “Suriyelilere harcandığı belirtilen 35 milyon dolar hangi alanlara harcanmıştır” sorusuna yazılı yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, 1 mültecinin yıllık masrafının 3 bin Euro olduğunu söyledi. Türkiye’deki Suriyelilerin sayısının 3.6 milyona ulaştığını belirten Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Geçici barınma merkezlerindeki 155 bin Suriyelinin ihtiyaçları ülkemizce karşılanmaktadır. Ülkemizdeki Suriyelilere bedelsiz eğitim ve sağlık hizmetleri ile psiko-sosyal destek sağlanmaktadır. Suriyelilerin polikliniklerimize başvuru sayısı 34 milyonu aşmıştır. Yatarak tedavi imkânından yararlanan Suriyeli sayısı 1.5 milyona yaklaştı. Hastanelerimizde 1 milyondan fazla ameliyat gerçekleştirilmiştir. Suriyelilerin yaklaşık 650 bini okullarımızda ücretsiz eğitim görmektedir ” 

BAKMADAN GEÇME!