ABD'li gazetecileri canlı yayında öldüren saldırgan intihar etti

Güncelleme Tarihi:

ABDli gazetecileri canlı yayında öldüren saldırgan intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 09:34

ABD'deki bir alışveriş merkezinde röportaj yapan iki gazeteci vurularak öldürüldü. Saldırı anı saniye saniye kameralara yansıdı. İki medya mensubunu öldüren Vester Lee Flanagan, intihar girişiminin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kendisi de gazeteci olan Flanagan'ın cinayet anını kaydettiği ve görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerindeki saldırının meydana geldiği Franklin County'nin Polis Şefi Bill Overton, düzenlendiği basın toplantısında, polislerle karşılaşınca kendini vuran Flanagan'ın kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

KENDİ ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Cinayetin ardından zanlının "Bryce Williams" adıyla açtığı Twitter ve Facebook hesapları kapatıldı. Buna rağmen Flanagan'ın kaçarken, öldürme anına dair ikinci bir videoyu sosyal medyada paylaştığı görüldü.

OLAY NASIL YAŞANDI ?

Yerel televizyon kanalı WDBJ7 için çalışan Alison Parker (24) ve Adam Ward (27) isimli gazetecilerin sabah saatlerinde silahla vurularak öldürüldüğü olay Virginia eyaletinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

ABDli gazetecileri canlı yayında öldüren saldırgan intihar etti

Kameranın yere düştüğü sırada katilin görüntüsünü yakaladığı an: Franklin County'deki Bridgewater Plaza adlı alışveriş merkezinde gerçekleşen saldırının faili kameralara böyle yansıdı.

ESKİ BİR ÇALIŞAN

Virginia Valisi Terry McAuliffe saldırgan Vester Lee Flanagan'ın öldürülen kişilerle aynı TV kanalında çalıştığını ifade ederek, Flanagan'ın iş yerinden memnun olmayan bir kişi olduğunu bildirdi.

Kanalda, "Bryce Williams" ismini kullanan Flanagan'ın, Şubat 2013'te işten çıkarılması üzerine Mayıs 2014'te kanala ayrımcılık suçlamasıyla açtığı dava, Temmuz 2014'te düşmüştü.

ABDli gazetecileri canlı yayında öldüren saldırgan intihar etti

Televizyon kariyerinde Bryce Williams ismini kullanan saldırgan Flanagan.

Haberin Devamı

ABDli gazetecileri canlı yayında öldüren saldırgan intihar etti

Görüntülerde, turizm hakkında röportaj yaptığı esnada gülümseyen muhabirin silah sesini duymasıyla çığlık attığı görülüyor.

ABDli gazetecileri canlı yayında öldüren saldırgan intihar etti

Sekiz el silah sesi duyulduktan sonra canlı yayın kesilerek stüdyoya dönülüyor. Sunucunun korkunç olay karşısında şaşkınlığını gizleyemediği yüzünden okunuyor.

ABDli gazetecileri canlı yayında öldüren saldırgan intihar etti

Alison ve Ward

"EVLENECEKTİK"

Parker'ın aynı televizyon kanalında çalışan sunucu sevgilisi Chris Hurst, "Yaklaşık dokuz aydır birlikteydik. Yaşamlarımızdaki en güzel dokuz aydı. Evlenmek istiyorduk. Kısa süre önce 24'üncü doğum gününü kutlamıştık" diye tweet attı. Hurst, Ward için ise, "Alison ile Adam her gün birlikte çalışırdı. İyi bir ekiptiler. Nişanlısı için üzgünüm" dedi.

Haberin Devamı

Saldırı sırasında Parker'ın röportaj yaptığı Ticaret Odası yetkilisi Vicki Gardner'ın da yaralandığı açıklandı.

SALDIRIDAN ÖNCE FAKS GÖNDERMİŞ

ABC News, çarşamba günü Flanagan tarafından gönderildiği iddia edilen 23 sayfalık faksın yayımlanmasının ardından, saldırının nefret amaçlı düzenlenmiş olabileceği öne sürüldü. Gönderici faksta, işyerinde ayrımcılığa uğradığını, eşcinsel ve siyah olmasından dolayı tacize maruz kaldığını belirtiyor. Faksın göndericisi, "öfkesinin durmadan büyüdüğünü" ve "barut fıçısı bir insana" dönüştüğünü ifade ediyor.

GEREKÇE CHARLESTON SALDIRISI MI ?

Flanagan'ın, Charleston’da siyahi Amerikalıların gittiği kiliseye düzenlenen silahlı baskını gerekçe olarak gösterdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Yılın başında Charleston'da bulunan Afro-Amerikan Kilisesi'ne Beyaz bir Amerikalı tarafından saldırı düzenlenmiş, dokuz siyahi hayatını kaybetmişti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, dualarının olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte olduğunu söyledi.

"Bu, abd genelinde silah şiddetinin çok yaygın hale gelmeye başladığını ortaya koyan diğer bir örnek ve ülkedeki şiddeti sona erdirecek hiçbir yasal düzenleme yok" ifadesini kullanan Earnest, bu konuda tek adımı Kongre'nin atabileceğine işaret etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!