ABD'den Sarkozy'ye Türkiye telkini

Güncelleme Tarihi:

ABDden Sarkozyye Türkiye telkini
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2007 10:24

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un, Türkiye'nin AB üyeliği süreci lehinde Fransa Cumhurbaşkanlığına seçilen Nicolas Sarkozy'ye telkinde bulunacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un, Türkiye'nin AB üyeliği süreci lehinde Fransa Cumhurbaşkanlığına seçilen Nicolas Sarkozy'ye telkinde bulunacağını açıkladı.ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, Sarkozy'nin yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığının ifade edilmesi ve Washington'un buna karşı ne yapabileceğinin sorulması üzerine, Türkiye'nin üyeliği konusunda kararın AB ülkelerine ait olduğunu belirtti.

Sözcü Casey, "Ancak bildiğiniz gibi biz, Türkiye'nin AB üyeliği adaylığına verdiğimiz güçlü desteği sürdürüyoruz. Bu konumumuzu kesinlikle Başbakan Merkel'e ilettik. Bunu, cumhurbaşkanlığına seçilen Sarkozy'ye de iletme fırsatını bulacağımızdan eminim" dedi.

Casey, Türkiye'deki siyasi duruma ilişkin görüşünün sorulması üzerine de Türk demokrasisini tamamen desteklediklerini ve Türkiye'nin demokratik kurumlarına güvendiklerini yineledi. Sözcü, "Biz, Türk halkının liderlerine yönelik seçiminin, Türk halkı tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!