ABD’den saldırıya kınama

Güncelleme Tarihi:

ABD’den saldırıya kınama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 01:52

Washington Yönetimi, Ankara’daki saldırıyı kınayıp Türkiye’ye başsağlığı dilerken, ülkedeki Amerikan vatandaşlarına da acil uyarı mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Ankara’daki bombalama olayının ardından başsağlığı ve kınama açıklaması yaptı. Suriye Afrin’deki Kürt güçlerinin Türkiye’nin itirazları sürese de doğuya doğru ilerlemelerine rağmen Suriye’de PYD’ye olan Amerikan desteğinin devam edeceği yönündeki dünkü açıklamaları nedeniyle bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine hedef olan Toner, günlük basın toplantısında, Ankara’daki saldırıda ölenler için başsağlığı diledi ve şunları söyledi:  “Olayla ilgili henüz ilk bulgular geliyor. Şimdilik olayı üstlenen olduğunu sanmıyorum. Ancak Ankara’daki büyükelçilik olaydan etkilenen ABD vatandaşlarının olup olmadığını belirlemek için çalışıyor. Konsolosluk yardımına ihtiyaç olması halinde bekliyoruz. Ankara’daki ABD Büyükelçiliği, aynı zamanda Amerikan vatandaşlarına olay yerinden uzak durmaları ve yeni bilgileri öğrenmek için yerel haberleri takip etmeleri konusunda acil uyarı mesajı yayınladı.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN’A CEVAP VERMEDİ

Toner, Erdoğan’ın bugün kaymakamlarla yaptığı Ankara’daki bir toplantıda kendisine yönelik “YPG'ye yardımımız devam edecektir ama orada yapılan mücadelede işimizi zorlaştırmasın, lafa bak... Bir defa temelden bu yaklaşım sakat” yönündeki sözleri için ise “Tüm saygımla. Burada YPG’nin (PYD’nin askeri kanadı) rolüne ilişkin farklı görüşlerimiz var” demekle yetindi. Toner, Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasında bir haftadır süren PYD atışmasında tansiyonu daha fazla yükseltmemek için Erdoğan’ın YPG ile ilişkisinden dolayı ABD’ye yönelik suçlayıcı sözlerine doğrudan cevap vermekten kaçındı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Basın toplantısının ardından da, Toner, Ankara’daki patlamaya dair yazılı bir kınama mesajı yayınladı. Toner’ın mesajında, “ABD, bugün Ankara’da Türk askeri personeli ve sivillere yönelik terörist saldırıyı güçlü biçimde kınamaktadır. Ölenlerin ailelerine derin başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz. NATO müttefikimiz Türkiye’yle ortak terörizm tehdidine karşı mücadeledeki güçlü ortaklığımızı teyit ederiz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!