ABD’den S-400 açıklaması: Bekleyip göreceğiz

Güncelleme Tarihi:

ABD’den S-400 açıklaması: Bekleyip göreceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 07:00

Türkiye ve Rusya arasında S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci parti anlaşmasının yapıldığına ilişkin çıkan haberlerin ardından, ABD yönetiminden açıklama geldi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı acımasız ve haksız savaşının, tüm ülkelerin Rusya’nın savunma sektörü ile ticaret yapmaktan kaçınmasını her zamankinden daha hayati hale getirdiğini sürekli vurguluyoruz” ifadelerini kullandı. Price, konuyla ilgili herhangi bir gelişmeden haberdar olmadıklarını belirterek, “Bekleyip ne olacağını görmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

RUSLAR İDDİA ETMİŞTİ

Rus haber ajansı TASS, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev’in Türkiye ve Rusya arasında ikinci parti S-400 füze sistemi alım anlaşması imzalandığını açıkladığı haberini yapmıştı. Haberin ardından Savunma Sanayii Başkanlığı bir açıklama yaparak, ”Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir” demişti. Türkiye’nin ilk olarak 2017 yılında aldığı S-400 hava savunma sistemleri ABD ile ilişkilerin gerilmesine neden olmuş, Türkiye önceki ABD Başkanı Donald Trump döneminde F-35 programından çıkarılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!