ABD'den Corona Virüs açıklaması: 4 hastadan biri belirtileri göstermiyor

Güncelleme Tarihi:

ABDden Corona Virüs açıklaması: 4 hastadan biri belirtileri göstermiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2020 14:07

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Robert Redfield basın yaptığı açıklamada, her 4 Corona Virüs (Covid-19) hastasından bir tanesinin belirtileri göstermediğini belirtti. Belirti göstermeyen koronavirüs hastalarının farkında olmadan hastalığı bulaştırdığını ifade eden Dr. Redfield, sosyal mesafe ve evde karantina tedbirlerine rağmen virüsün bu şekilde yayılmaya devam ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

CDC Direktörü Dr. Redfield dikkate değer sayıda Corona Virüs (Covid-19) hastasının mevcut belirtileri göstermediğini (asemptomatik) ve bu hastaların farkında olmadan hastalığı bulaştırdığını açıkladı. Dr. Redfield alınan tedbirlere rağmen Corona Virüsün yayılmaya devam etmesini ‘hastaların yüzde 25 kadarının ilk 48 saat belirti göstermemesi’ olarak değerlendirdi. Sosyal mesafe ve evde karantina tedbirlerine ek olarak koruyucu maskenin gerekliliği ifade edildi.

New England Tıp Dergisi tarafından yayınlanan bir raporda, 26 yaşındaki bir Corona Virüs hastasının 7’inci, 10’uncu ve 11’inci günde Corona Virüs testlerinin pozitif olduğu ama hiçbir belirti taşımadığı vurgulandı. NBA takımı Utah Jazz’ın oyuncusu Donovan Mitchell ve film yıldızı İdris Elba, Corona Virüs testlerinin pozitif sonuç vermesine rağmen belirtileri hiç göstermediklerini ya da geç gösterdiklerini daha önce açıklamıştı.

Haberin Devamı

ABDden Corona Virüs açıklaması: 4 hastadan biri belirtileri göstermiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!