ABD'de Şükran günü kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

ABDde Şükran günü kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1999 00:00

ABD'de şükran günü nedeniyle okullar, işyerleri ve özel kurumlar perşembeden pazar akşamına kadar tatil yapıyor. Bu yıl şükran günü dolayısıyla yola çıkanların sayısının geçen yıla oranla yüzde 10 fazla olduğuna işaret eden yetkililer, yolculuk yapanların yüzde 10'unun treni, yüzde 42'sinin uçağı ve geri kalanının da kendi özel araçları ya da kara taşıtlarını tercih edeceğini belirtiyorlar.

Amerikan ekonomisinin gelişme içerisinde olmasının yanı sıra uçak biletleri fiyatlarının düşmesi, Amerikalıların tatillerini bulunduklarından başka yerlerde geçirmeleri açısından teşvik edici rol oynuyor.

Ancak ülkenin çeşitli yörelerinde karayollarında görülen yoğun sis ve kar yağışının, şükran günü tatiline çıkacaklar açısından tehlike yarattığı belirtildi. Yetkililer, karayollarında yolculuk yapacakların dikkatli davranmalarını da istediler. Sis yüzünden trafiğin yer yer yavaşladığı, uçak seferlerinde ise gecikmeler görüldüğü bildiriliyor.

Uçağı tercih edenlerin sayısının fazla olması yüzünden havaalanlarının park yerlerinde yer bulmak imkansız hale geldi. Trafiğin yoğun olduğu Chicago, New york, Atlanta gibi kentlerin havaalanlarında günlük yolcu kapasitesinin 200-215 bin kişi arasında değiştiği belirtiliyor.

Yetkililer, tatilcilerin geri dönecekleri pazar günü trafiğin her zamankinden daha yoğun olacağı tahmininde de bulundular.
Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!