ABD'de ortalığı karıştıracak karar

Güncelleme Tarihi:

ABDde ortalığı karıştıracak karar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2020 12:14

ABD'de Mayıs ayında siyahi George Floyd'un ölümüne yol açan eski polislerden J. Alexander Kueng kefaletle serbest bırakıldı. Kueng, 750 bin dolar kefalet bedelinin ödenmesinin ardından serbest bırakıldı. Kueng, Floyd davasında serbest bırakılan ikinci polis oldu.

Haberin Devamı

ABD’nin Minnesota eyaletinin en büyük kentlerinden Minneapolis'te mayıs ayında  George Floyd’un ölümüne yol açan dört eski polisten ikincisi de kefaletle serbest bırakıldı.

J. Alexander Kueng’in, cuma gecesi 750 bin dolarlık kefaletinin ödenmesinin ardından Hennepin Böge Cezaevi’nden şartlı tahliyeyle çıktığı ifade edildi. Kueng, Derek Chauvin, Tou Thao ve Thomas Lane de dahil olmak üzere Floyd’un ölümünden suçlanan polislerden arasında yer alıyordu.

Eski polislerden Thomas Lane’in de Haziran ayı başında kefaletle serbest bırakılmıştı.

ABDde ortalığı karıştıracak karar
OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay, ABD'nin Minnesota eyaletinin en büyük kentlerinden Minneapolis'te 25 Mayıs Pazartesi günü sahte parayla alışveriş yapmak istediği gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen 46 yaşındaki George Floyd'u yere yatırıp boğazına diziyle bastıran polis memuru Derek Chauvin ve üç polisle birlikte görevden alınmış, olayla ilgili tutuklnan Chauvin, "üçüncü derece cinayet" ve "taksirle adam öldürme" ile suçlanmıştı.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!