ABD'de Çinli bebek kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

ABDde Çinli bebek kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Amerikalıların yetim bir Çinli bebek evlat edinebilmek için 3 bin dolar (yaklaşık 500 milyon lira) ödediği bildirildi. Hong Kong'da yayınlanan The Sunday Morning Post gazetesinin haberine göre, ‘‘Amerikalılar Çinli bebek evlat edinebilmek için kuyruk oluşturuyor''.

Talebin çok fazla olması nedeniyle ABD'nin Çin'in güneyindeki Guangzu Konsolosluğu bir evlat edindirme bölümü oluşturdu. Evlat edinme sürecinin bir kişiye 15 bin dolara (yaklaşık 1.7 milyar lira) mal olduğu kaydedilen haberde, 3.300'den fazla yetim bebeğin ABD vatandaşları tarafından bu yıl içinde evlat edinilmesinin beklendiği belirtildi.

The Sunday Morning Post, Çinli bebek evlat edinenler arasında homoseksüellerin de bulunduğunu bildirdi. Yetkililer, evlat edinilen bebeklerin yaklaşık yüzde 95'ini, Çin'in tek çocuk uygulaması nedeniyle erkek çocuk tercih eden aileler tarafından terk edilen kız çocuklarının oluşturduğunu bildiriyorlar.

Çin'in esnek olan evlat edinme politikası, 35 yaşın üzerinde çocuğu olmayan herkesin sağlıklı bebek evlat edinmesine izin veriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!