ABD'de büyük facia... Miami'de binanın çökme anı kameralara yansıdı, enkaz altında kalanların yakınları çaresizce haber bekliyor!

Güncelleme Tarihi:

ABDde büyük facia... Miamide binanın çökme anı kameralara yansıdı, enkaz altında kalanların yakınları çaresizce haber bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2021 12:49

ABD'nin Florida eyaletinin Miami şehrinde dün sabaha karşı yaşanan büyük facianın yankıları sürüyor. 12 katlı binanın bir anda yıkılışı anbean güvenlik kameralarına yansırken enkaz altından kurtarılmayı bekleyen apartman sakinlerinin acılı bekleyişi de yürekleri burktu. Şu ana kadar enkazdan 4 kişinin cesedi çıkarılırken hala haber alınamayan ve enkaz altında olduğu düşünülen 159 kişi olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentinde 100'den fazla kişinin yaşadığı düşünülen 12 katlı bina yıkıldı. Enkaz altından şimdiye kadar 4 kişinin cesedi çıkarılırken hala haber alınamayan ve enkaz altında olduğu düşünülen kişi sayısının da 159 olduğu açıklandı. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

1980'de inşa edilen binanın yıkılma nedeni henüz belirlenemedi.

Bazı Latin Amerika ülkelerinin konsoloslukları, vatandaşlarının enkaz altında olabileceği bildiriminde bulundu.

ABDde büyük facia... Miamide binanın çökme anı kameralara yansıdı, enkaz altında kalanların yakınları çaresizce haber bekliyor
Yıkılan binanın eski bir görüntüsü

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benítez'in eşi Silvana López Moreira'nın akrabalarının da kayıp 99 kişi arasında olduğu öğrenildi. Moreira'nın kardeşinin de kocası ve çocuklarıyla birlikte binada yaşadığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları tespit edebilmek için ısıya duyarlı kameralardan ve kurtarma köpeklerinden yararlanıyor. Ancak enkazda kaymalar olmasından korkulduğu için kurtarma çalışmaları yavaş ilerliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Florida Valisi Ron DeSantis'in bölgede acil durum ilan etmesini istedi ve "Florida halkı bizden nasıl bir yardım isterse yapmaya hazırız" dedi.

Enkazdan şimdiye kadar 35 kişi çıkarıldı. 10 kişi tedavi altına alındı.

Binada yaşayanların yakınları enkaz kaldırma çalışmalarının yanı başında dünden beri bekleyip dualar ediyor ve yakınlarının sağ olarak kurtarılmasını ümitle bekliyorlar. Yıkılmış bina görüntüleriyle birlikte servis edilen bu çaresiz bekleyişin görüntüleri adeta yürekleri burktu...

ABDde büyük facia... Miamide binanın çökme anı kameralara yansıdı, enkaz altında kalanların yakınları çaresizce haber bekliyor

CNN televizyonuna konuşan görgü tanıkları, binanın yıkılışının "11 Eylül saldırılarındaki görüntülere benzediğini" aktardı. Bazı bölge sakinleri ise binanın "depremi andıran" bir sarsıntıyla yıkıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan binanın yıkılış anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. ABD'li televizyoncu Andy Slater o anları resmi Twitter hesabından paylaştı. Oldukça sakin şekilde başlayan videoda binanın orta kısmının birkaç saniye içinde kağıttan yapılmışçasına yıkıldığı, büyük yıkımla birlikte etrafı bir anda duman kapladığı görülüyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!