ABD: 'Kuzey Kore'ye yönelik sert yaptırım politikası değişmedi'

Güncelleme Tarihi:

ABD: Kuzey Koreye yönelik sert yaptırım politikası değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 09:50

Beyaz Saray, Kuzey Kore'ye yönelik sert yaptırımlar politikasının değişmediğini açıkladı. 

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump ise birkaç gün önce nükleer silahlardan vazgeçmesi için Kuzey Kore'ye baskı uygulamasını tanımlamak için "maksimum baskı" ifadesini artık kullanmak istemediğini söylemişti.

Trump Cuma günü Beyaz Saray'da Pyongyang'dan üst düzey bir yetkiliyle görüştükten sonra Kuzey Kore'nin işbirliğine daha yakın olduğunu ve yaptırımların yürürlükte kalmasına rağmen, yenilerini getirmeyeceğini söylemişti.

Trump, iki tarafın "iyi geçindiğini" , bu nedenle artık "maksimum baskı" ifadesini kullanmak istemediğini söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, "maksimum baskının"  devam edip etmeyeceği sorusuna karşılık gazetecilere, "Uyguladığımız çok güçlü yaptırımlar var ve Kuzey Kore nükleer silahlardan arınmadıkça bu yaptırımları kaldırmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Trump yönetimi, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan vazgeçmesi konusunu müzakere etmek için masaya getirilmesinin, Birleşmiş Milletler ve büyük devletler tarafından desteklenen "maksimum baskı" kampanyasının sayesinde olduğunu düşünüyor.

Sanders, Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında yapılacak zirve görüşmesine yönelik hazırlıkların iyi gittiğini ve zirvenin şimdilik 12 Haziran'da Singapur'da yerel saatle 09.00'da (TSİ 22.00) yapılmasının planlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!