ABD Kongresi’nde konuştu: First Lady’den silah çığlığı

Güncelleme Tarihi:

ABD Kongresi’nde konuştu: First Lady’den silah çığlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 07:00

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin daveti üzerinde Kongre’de konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska, ülkelerini savunmak için daha çok silah ve hava savunma sistemi tedarik edilmesini talep etti.

Haberin Devamı

ABD Kongresi’ne hitap eden ilk yabancı ülke başkan eşi olduğunu vurgulayan Zelenska, “Sizlere bugün burada bir First Lady olarak değil, bir anne ve bir kız çocuğu olarak hitap etmek istiyorum” diye söze başladı.

‘ÇOCUKLAR ÖLMESİN’ DİYE

Rusya işgali karşısında ABD’nin Ukrayna’ya destekleri için teşekkür eden Zelenska, “Genellikle başkan eşleri, eğitim, insan hakları, eşitlik, erişilebilirlik gibi barışçıl konulardan bahseder. Ancak ülkeme yönelik sebepsiz işgalci bir terör savaşı varken ben nasıl bu konulardan konuşabilirim” dedi. Zelenska sözlerine şöyle devam etti: “Sizden asla yapmak istemeyeceğim bir şeyi istiyorum. Sizden silah istiyorum. Bu silahlar başka birinin toprağına saldırı için değil, bizim toprağımızı korumamız ve hayatta kalmamız için kullanılacak. Hava savunma sistemleri istiyorum ki füzeler kimseyi öldürmesin, bebek arabasındaki çocuklar ölmesin.”

BAKMADAN GEÇME!