ABD Kırım'da temsilcilik açacak

Güncelleme Tarihi:

ABD Kırımda temsilcilik açacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 14:04

ABD, Ukrayna'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde temsilcilik ve kültür merkezi açmayı planlıyor.

Kırım Tatar haber ajansı QHA'nın haberine göre, ABD'nin Kiev Büyükelçisi William Taylor, Den gazetesine verdiği demeçte, Kırım'da kültür merkezi ve Kırım ile ABD arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla temsilcilik açmayı planladıklarını söyledi.

Büyükelçi Taylor, şunları kaydetti: “Kırım'da bulunmamızı gerektiren bir dönem. Yardım projeleri yürütüyoruz. Bu projeler Kırım'ın ekonomik kalkınmasına odaklanıyor. Sağlık hizmetleri, AIDS/HIV'in önlenmesi ve şehir bütçesinin oluşturulması gibi belli yönetim süreçlerini kapsıyor. Projeleri geliştirmek, projeler üzerinde daha ayrıntılı çalışabilmek ve bunları denetlemek için Kırım'da temsilciliğimizin olması gerekiyor.

Ayrıca çok sayıda Amerikalı Kırım'a gitmeyi seviyor ve bazen pasaportlarını kaybediyor ve bazı zorluklarla karşılaşabiliyor. Böyle durumlarda vatandaşlarımıza yardımcı olmak isteriz. Dolayısıyla Kırım'da temsilcilik açma konusunu ciddi olarak inceliyoruz. Kuşkusuz bu konuyu Ukrayna yönetimi ve Kırım yönetim organlarına danışacağız. Temsilciliği 2009'da açmayı planlıyoruz.”

QHA'nın haberine göre, Büyükelçi William'ın bu açıklaması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ukrayna Halk Partisi Kırım Şubesi Başkanı Oleg Fomuşkin, Kırım'da ABD temsilciliğinin açılmasının, bölgenin ekonomik kalkınmasına olumlu etki sağlayacağını söyledi.
Kırım Meclis Başkan Yardımcısı Mihail Baharev ise yaptığı açıklamada, Kırım parlamentosunun, ABD'nin Kırım'da temsilcilik açmasına izin vermeyeceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!