ABD: Hedef IŞİD

Güncelleme Tarihi:

ABD: Hedef IŞİD
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 09:20

Başbakan Davutoğlu’nun Suriye’ye kara birlikleri göndermeyi, ABD liderliğindeki koalisyonun Devlet Başkanı Beşar Esad’ı da hedef alma şartına bağlamasına ABD’den yanıt geldi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, dün Davutoğlu’nun CNN’deki sözlerine “Pozisyonumuz değişmedi. Hedef halen IŞİD. Muhalifleri desteklemeyi sürdüreceğiz ancak şimdilik yeni bir durum yok” dedi.

Psaki, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyondaki rolüne dair “Biz bu rolün ne olduğunu ve fikirlerini konuşuyoruz. Şimdilik daha fazla detay vermek istemiyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nun Suriye’de tampon bölge ve uçuşa yasak bölge oluşturulması talepleriyle ilgili sorulara Psaki, “Şimdilik uçuşa yasak bölge ve tampon bölge hakkında neyin düşünüldüğü ve düşünülmediği üzerine hiçbir şey değişmedi” yanıtını verdi.

Psaki, IŞİD kuşatması altındaki Kobani için yeterli sayıda hava saldırısı desteği sağlanmadığı yönündeki eleştirilere ise hava saldırılarının bir günlük değil, uzun bir operasyonun parçası olduğunu söyledi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ve bölgedeki diğer müttefikleri suçlayan sözlerini de yorumlayan Psaki “Herhangi bir ülkenin, IŞİD’i desteklediğine dair delilimiz yok. Geçtiğimiz yıllarda, yabancı savaşçıların Suriye’ye geçişi hakkındaki kaygılarımızı belirtmiştik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!